Seminarier och föreläsningar vid IAS

Institutet för analytisk sociologi, IAS, ordnar forskningsseminarier regelbundet inom analytisk sociologi och computational social science.

De ämnen som diskuteras fokuserar ofta på IAS kärnområden - analytisk sociologi, organisatorisk dynamik, segregeringsdynamik och kulturell dynamik. Nytt för i år är att vi även introducerar International Roundtable on Computational Social Science där seminarier hålls av ledande CSS-forskare.

Våra seminarier och föreläsningar är öppna för alla och vi ser fram emot att träffa dig på ett av våra evenemang!

Tid: 14.30-16.00 eller 16.00-17.30 torsdagar

Plats: Zoom. Kontakta Madelene Töpfer, madelene.topfer@liu.se, för länk till Zoom.

Den 23 september kl. 14.30 inleds höstens seminarieserie.

Kommande seminarierVisa/dölj innehåll

21 oktober 2021

The Analytical Sociology Seminar: Kim Peters

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till The Analytical Sociology Seminar med Kim Peters, University of Exeter, Storbritannien. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

28 oktober 2021

The International Roundtable on Computational Social Science: The role of social networks in the adoption of Malaria preventive measures in rural India

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till the International Roundtable on Computational Social Science med András Vörös, University of Manchester, Storbritanien. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

11 november 2021

The International Roundtable on Computational Social Science: Elsa Arcaute

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till the International Roundtable on Computational Social Science med Elsa Arcaute, University College London, Storbritannien. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

18 november 2021

The Analytical Sociology Seminar: Structural balance, social networks, and the diffusion of innovations. Can balance theory explain the protestant reformation?

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till The Analytical Sociology Seminar med Karl-Dieter Opp, Leipzig University, Tyskland/ University of Washington, USA. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

25 november 2021

The International Roundtable on Computational Social Science: Category formation in social networks

kl. 16.00 – 17.30 Zoom

Välkommen till the International Roundtable on Computational Social Science med Douglas Guilbeault, University of California, Berkeley, USA. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

2 december 2021

The Analytical Sociology Seminar: Daniel Redhead

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till The Analytical Sociology Seminar med Daniel Redhead, Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology, Tyskland. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

9 december 2021

International Roundtable on Computational Social Science: Quantifying the biases of scientific impact

kl. 14.30 – 16.00 Zoom

Välkommen till the International Roundtable on Computational Social Science med Roberta Sinatra, IT University of Copenhagen, Danmark. Seminarium är öppen för allmänheten och hålls på engelska. Kontakta madelene.topfer@liu.se för Zoom-länk.

Tidigare IAS SeminarierVisa/dölj innehåll

Besök IAS och Campus NorrköpingVisa/dölj innehåll

Intresserad av att presentera ett paper? Kontakta ossVisa/dölj innehåll