Christer Giléns stipendium för bästa examensarbete eller masteruppsats i statistik och maskininlärning

Linköpings universitet delar årligen ut ett stipendium på 10 000 kronor till läsårets bästa examensarbete eller masteruppsats i statistik och maskininlärning.​

Målet med stipendiet är att uppmuntra arbeten som har förutsättningar att leda till tillämpningar inom det privata näringslivet eller i den offentliga sektorn.

Följande regler gäller för nomineringsförfarandet:

• Ett nominerat arbete ska behandla ett delområde av statistik och maskininlärning
  • Ett nominerat arbete ska ha presenterats vid ett slutseminarium under perioden 1 juli - 30 juni det år som priset delas ut.
  • Ett arbete kan endast nomineras av den person som varit examinator för arbetet - En examinator kan endast nominera en person
  • Examensarbetet eller masteruppsatsen ska ha examinerats vid Linköpings universitet
  • Beslut om pristagare fattas av institutionsstyrelsen vid Institutionen för datavetenskap (IDA) vid Linköpings universitet efter förslag från en beredningsgrupp och i samråd med Christer Gilén.
  • De nominerade arbetena bedöms utifrån arbetets originalitet, noggrannhet i utförande, arbetets läsbarhet, samt vetenskapligt värde och relevant för statistik och maskininlärning, både inom metod och potentiella tillämpningar.
  • Beslutet kan inte överklagas.

Årets nomineringar skickas till statmlstipendium@ida.liu.se tillsammans med en kort skriftlig motivering och en elektronisk kopia (PDF) av examensarbetet eller masteruppsatsen.

Sista datum för nomineringar är 31 augusti 2020.

Tidigare års pristagare

Student: Goutam Bhat