Avslutande festival: Hållbarhet kräver inkludering

13 - 14 Juni 2022 hålls en festival i Norrköping av forskningsprojektet "Hållbarhet kräver inkludering".

En bild som visar ett koncept där en park med ett mysigt kafé ligger bredvid nära Kungsgatan i Norrköping.

Festivalen hålls under två dagarna med presentationer, föreläsningar, aktiviteter för barn, tid att nätverka, diskussioner och mycket mer. Det hela organiseras kring sessioner med inspirerande talare.

Festivalen markerar den avslutande fasen av ett forskningsprojekt där ett team av forskare vid Linköpings universitet har haft ett utbyte med medborgare, tekniska utvecklare och andra aktörer runt en testplats för en ”smart stad” i Norrköping. Tanken är att sammanföra olika behov och visioner för staden.

Den avslutande festivalen syftar till att skapa dialog mellan medborgare, forskare och andra intressenter genom ett livligt och engagerande program med evenemang fokuserade kring teman som medborgarvetenskap och urban gardening.

Anmälan till festivalen öppnar 1 mars 2022.
Mer information om forskningsprojektet finns på dess hemsida.

Confirmed speakers

Lauren Klein, Winship Distinguished Research Professor and Associate Professor, Departments of English and Quantitative Theory & Methods, Emory University

Francesco Pilla, Associate Professor, School of Architecture, Planning and Environmental Policy, University College Dublin

Gabriele Ferri, Senior researcher in Civic Interaction Design and Head of Program of the M.Sc. Digital Design, Amsterdam University of Applied Sciences