CKS jubileumskonferens 2022

Nästa år är det 25 år sedan CKS bildades. 25-åringen kommer att uppmärksammas på flera olika sätt under året, bland annat med en jubileumskonferens med lite extra guldkant.

Efter flera inställda nätverksträffar, en inställd kommundag och digitala seminarier istället för fysiska är längtan efter att få träffas på riktigt igen stor. Det räknar vi med att kunna göra den 10 mars 2022 då CKS jubileumskonferens och kommundag 2022 går av stapeln.

Hållbar utveckling - att hantera komplexa utmaningar i lokalsamhället 

Preliminärt program

Plats: Hus Key och Studenthuset, Campus Valla, Linköpings universitet

Tid: den 10 mars 2022 ca 9.30 - 17.00. Konferensen avslutas med jubileumsmingel med lätt tilltugg.

Konferensen inleds av en särskilt inbjuden gäst som presenteras inom kort.

Våra två huvudföreläsare Jonas Frykman och Sara Gustafsson ger sedan en inramning till dagens tema:

Jonas Frykman, strategisk rådgivare Frykman Kunskap & Analys

Jonas är statsvetare med lång erfarenhet av strategiskt hållbarhetsarbete från kommuner, statliga myndigheter och SKR. Jonas utredde bland annat kommunerna och regionernas roll för genomförandet av Agenda 2030 inom ramen för sitt uppdrag i Agenda 2030-delegationen. Sedan ett par år är Jonas ordförande för SIS kommitté för hållbara städer och samhällen och har i denna roll medverkat i framtagandet av en standard för hållbar utveckling kommuner och regioner.  

Sara Gustafsson, biträdande professor i miljömanagement på LiU och föreståndare på CKS. 

Saras forskning belyser kommunalt hållbarhetsarbete och kommuners roll för hållbar utveckling, med fokus på Agenda 2030. Sara studerar bland annat hur kommuner integrerar Agenda 2030 i sin interna styrning, men även hur de samverkar med andra lokala och regionala aktörer i strävan för en mer hållbar utveckling.

Gemensam lunch på Universitetsklubben

Efter lunch bjuds deltagarna in till parallella workshops som forskare på CKS håller i tillsammans med speciellt inbjudna gäster med särskilt intresse för - och kunskap om - respektive område. Teman för eftermiddagens workshops:

  • Politisk och demokratisk hållbarhet
  • Social och ekonomisk hållbarhet
  • Hållbar samhällsplanering

Foto Magnus Johansson

 

Dagen avslutas med jubileumsmingel och en guidad tur i Studenthuset som invigdes 2019. Studenthuset har fått flera utmärkelser bland annat för sin arkitektur och för ett hållbart byggande.

 

 

 

Anmälan till jubileumskonferensen öppnar inom kort.

 

 

 

KontaktVisa/dölj innehåll