Massive Urban Missions (MUM): Att utveckla och levererar klimatneutrala städer

Modig astronaut på rymdpromenaden på månen.

Inspirerat av ”uppdraget att landsätta på månen”, siktar EU:s forsknings och innovationsuppdrag på att leverera lösningar till några av världens största utmaningar. Ett huvudmission är att fram till 2030 förverkliga 100 klimatneutrala städer i Europa.

Detta projekts övergripande syfte är att undersöka och kritiskt reflektera över hur  klimatneutrala städer ska kunna förverkligas genom en kombination av smart integrerad infrastruktur och mission-oriented styrning.

Utmaningen klimatneutralitet kräver ett helhetsgrepp, ett urban metabolism angreppssätt, tillsammans med nya sätt att samverka mellan samhällsvetenskapliga och tekniska perspektiv, så att forskningen bidrar till transformeringen av de sociotekniska systemen.

Projektet kommer att resultera i ökad och fördjupad kunskap och förståelse om 1) hur smart integrerad infrastruktur och mission-oriented styrning kan kombineras; 2) hur urban metabolism angreppssätt och urban living labs kan bidra till klimatneutrala städer.

Nyheter och reportageVisa/dölj innehåll

City Futures - en uppmaning till handling

Kolla agendan baserat på City Futures Summit som beskriver fyra nyckelåtgärder för missions, städer, innovation och hållbarhet. Läs mer här (engelska, pdf)

Massive Urban Missions i andra medier

Navigating Missions for Climate Neutral Cities

Kontakta ossVisa/dölj innehåll

Läs mer om FoESVisa/dölj innehåll

Taggar Visa/dölj innehåll