Bebisar, vardagsliv och materialitet
I min forskning intresserar jag mig för bebisars vardagsliv och samspel med materiella saker och miljö. Med bebisars praktiker i centrum utforskar jag hur vi kan förstå materiell kultur, plats och mobilitet i deras, och deras familjers, vardagsliv samt hur barns deltagande och perspektiv kan förstås i forskning med dom yngsta barnen.
Jag är även intresserad av hur de teoretiska och metodologiska frågor som aktualiseras i forskning med bebisar kan bidra till barnforskningen, och vår förståelse av barn och barndom, i bredare bemärkelse. Hur kan vi göra barn delaktiga i forskning på olika sätt utifrån barns olika förutsättningar och sätt att samspela i forskningsprocessen? Hur kan vi tänka kring barns delaktighet i världen vi lever i genom ett fokus på kroppsliga praktiker bortom det verbala?
Nätverk för forskning om bebisar
Inom ramarna för mitt intresse för dom yngsta barnen driver jag ett internationellt nätverk som samlar forskare engagerade i samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning om bebisar. Nätverket har ett nuvarande fokus på frågor som rör dom yngsta barnen och Covid-19 pandemin med ambitionen att i framtiden ha ett bredare fokus på frågor som rör dom yngsta barnen inom barn och barndomsforskning.
Barn, visualitet och kulturarv
Jag intresserar mig även för frågor som rör barns visuella skapande och kulturarv. I projektet Barns kulturarv – arkivets visuella röster forskar jag om barns skapande av teckningar med fokus på barn som kulturarvsgörare och barns rätt till kultur. En viktig del av projektet är att arbeta med, och utveckla, metoder för att bevara barns egna kulturarv.