Efter disputationen våren 2021 har jag breddat min forskningsprofil. Jag är involverad i projektet SAFE (Secure And Focused primary care for older pEople) – Trygg nära vård för äldre, som syftar till att tidigt identifiera sköra äldre i primärvården samt stärka uppföljningen och följa insatta åtgärder under två års studieperiod, med målsättningen att minska behovet av slutenvård. Jag ingår också i en forskargrupp som undersöker patienters, närståendes och vårdpersonals erfarenheter av behandling med tumor treating fields (TTFields) vid hjärntumörformen glioblastom.
Jag är projektledare för ett annat nationellt hjärntumörprojekt där vi avser undersöka erfarenheter av våldsutsatt hos närstående till personer med hjärntumör utifrån olika perspektiv. Jag har varit medförfattare på ett manuskript om effekten av vaccination och hygienåtgärder avseende Covid-19-relaterad mortalitet på SÄBO och varit projektledare för en uppföljande intervjustudie där vi har undersökt vårdpersonals uppfattning av arbete på särskilda boenden under Covid-19 pandemin. I en registerstudie där vi har samkört SveDem (Svenska demensregistret) med Svenska Palliativregistret avser vi att jämföra den palliativa vårdens innehåll hos personer med respektive utan demenssjukdom i ordinärt respektive särskilt boende. Jag ingår i det tvärvetenskapliga programmet DEM(H)CARE - Koordinerade insatser mellan äldreomsorg, hemsjukvård och primärvård i syfte att utveckla ”best practice” för äldre personer som bor hemma med kognitiv sjukdom.
Jag är biträdande handledare för fyra forskarstuderande som samtliga bedriver forskning inom det kardiovaskulära fältet. Inom ramen för de forskarstuderandes doktorandprojekt ingår jag i forskargrupper som studerar egenmonitorering och hemmätning av blodtryck i primärvården och självadministrerad blodprovstagning och användning av digitala verktyg. Jag är också involverad i delprojekt i COSPRI-studien (Chronic cOronary Syndrome in Swedish PRimary care), som är en ny sammanhållen utredningsform för kronisk kranskärlssjukdom i primärvården samt slutligen i ett doktorandprojekt om iatrogena kärlskador. Jag handleder även andra forskarstuderande och även ST-läkare i deras forskningsprojekt kontinuerligt. Utifrån detta ingår jag exempelvis i en forskargrupp som undersöker samtalsbehandlares upplevelser och erfarenheter av Integrerad Beteendehälsa (IBH) i svensk primärvård och i en annan forskargrupp som studerar psykosociala faktorer före och under tiden för bröstcancer utifrån patienters perspektiv.
Jag är specialistläkare i allmänmedicin och arbetar kliniskt vid VC Ekholmen. Sedan januari 2023 är jag universitetslektor vid HMV, Linköpings universitet.