Fotografi av Mikael Olofsson

Mikael Olofsson

Universitetslektor

Som lärare och studierektor strävar jag alltid efter att ge mina studenter de bästa förutsättningar de kan få. Det mest givande i arbetet är samtal med intresserade studenter.

Telekommunikation, elektronik och matematik

Under min forskarutbildning ägnade jag mig åt att studera algoritmer och arkitekturer för aritmetiska operationer i ändliga kroppar, med avseende på olika praktiskt relevanta kostnadsmått.

Det är ett område som tangerar såväl telekommunikation, elektronik som matematik. Det är tre områden som alla intresserar mig på olika sätt.

Det resulterade i avhandlingen ”VLSI Aspects on Inversion in Finite Fields” i februari 2002. Därefter har jag huvudsakligen ägnat mig åt undervisning inom telekommunikation och elektronik.

Sedan 2018 är jag också studierektor för de kurser som ges av avdelningen Elektroniska Kretsar och System. Om jag någon gång får tid över för forskning, så handlar det vanligen om algoritmer och arkitekturer för någon form av aritmetik.

Publikationer

Publikationer i DiVA

2017

Erik G. Larsson, Danyo Danev, Mikael Olofsson, Simon Sörman (2017) Teaching the Principles of Massive MIMO: Exploring reciprocity-based multiuser MIMO beamforming using acoustic waves IEEE signal processing magazine (Print), Vol. 34, s. 40-47 Vidare till DOI

2011

Mikael Olofsson (2011) Signal theory

2008

Mikael Olofsson (2008) Tables and Formulas for Signal Theory

Om mig

Undervisning

Jag är ansvarig för följande kurser:

Jag undervisar dessutom inom dessa kurser:

 

 

Medarbetare

Organisation