26 januari 2024

Nyligen arrangerade ELLIIT en kickoff för de fyra forskningsinfrastrukturer som man finansierar vid Linköpings universitet.

Mingel vid ELLIITs kickoff för infrastrukturerna vid Linköpings universitet.
Simon Höckerbo

ELLIIT-representanter och associerade forskare fick chansen att träffa det lokala näringslivet över en frukost. Efteråt erbjöds presentationer och demonstrationer av infrastrukturerna med efterföljande djupgående diskussioner i forskningsarenan Visionen – som i sig är en av infrastrukturerna.

Erik G. Larsson, professor vid ISY och föreståndare för ELLIIT, sa såhär om eventet:

”Det var väldigt roligt med så många gäster från det lokala näringslivet, och att se demon av de olika infrastrukturerna vi har i ELLIIT och den stora bredden på aktiviteter.”

Läs hela artikeln och mer om ELLIITs satsningar på forskningsinfrastruktur här (sida på engelska).

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.

Porträtt av kvinna (Seetha Murty)

Två förkämpar för barnen blir hedersdoktorer

Den indiska rektorn Seetha Murty har under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med barns och ungas lärande. Den amerikanska professorn Cindy W. Christian har ägnat sin karriär åt att utveckla omhändertagandet av misshandlade barn.