15 september 2020

Triathleten Vasco Vilaça under ett lopp
Foto: ITU
Triathleten Vasco Vilaça, som läser andra året på Civilingenjör i datateknik, tog den 5:e september silvermedalj på sprintdistans i en deltävling i World Triatlon Series i Hamburg. Tävlingen gällde även som VM för 2020. Vasco Vilaça är 21 år och tävlade för Portugal där han är född men han bor i Sverige sedan 2013. Studierna i datateknik kombinerar han med en elitsatsning i triathlon inom LiU Elitidrott.

Följ gärna Vasco Vilaça via Facebook.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Kampanj mot droger blev Emmas genombrott

När Kårservice i samarbete med kårerna bestämde att tydligt ta avstånd från droger och droghandel gick uppdraget till GDK-studenten Emma Kunelius. Hennes kampanj fick stort genomslag på campus och nominerades i tävlingen Stora Kommunikationspriset.

Ola Larsmo.

En brygga mellan universitetet och samhället

Författaren Ola Larsmo sammanfattar sin tid som gästprofessor vid LiU som spännande, givande och viktig. Han menar att det i dag är viktigare än någonsin att känna till sin historia och att förstå den.

Glasskiva med droppe belyst underifrån.

Nästa generations hållbara elektronik dopas med luft

Forskare vid LiU har utvecklat en ny metod där organiska halvledare kan bli mer ledande med hjälp av luft som störämne. Enligt forskarna är det ett stort steg mot framtidens billiga och hållbara organiska halvledare.