15 september 2020

Triathleten Vasco Vilaça under ett lopp Foto: ITU

Triathleten Vasco Vilaça, som läser andra året på Civilingenjör i datateknik, tog den 5:e september silvermedalj på sprintdistans i en deltävling i World Triatlon Series i Hamburg. Tävlingen gällde även som VM för 2020. Vasco Vilaça är 21 år och tävlade för Portugal där han är född men han bor i Sverige sedan 2013. Studierna i datateknik kombinerar han med en elitsatsning i triathlon inom LiU Elitidrott.

Följ gärna Vasco Vilaça via Facebook.

Relaterat innehåll

Senaste nytt från LiU

Forskarnas tre förslag för att klara EU:s klimatmål

Chansen att nå EU:s klimatmål stärks genom satsning på nya tekniker som tar bort koldioxid ur atmosfären. Problemet är att det idag är olönsamt, men det finns lösningar på det. Det skriver forskare från bland annat Linköpings universitet.

Luciatåg utomhus på kvällen

Mörk Lucia: Linneornas luciatåg med urkraft

Sent på kvällen på luciadagen bjuder Den akademiska damkören Linnea på ”Mörk Lucia”. Det är en ny tradition, men byggd på gamla traditioner, som är på väg att etableras.

Person (Qilun Zhang) i blå labbrock arbetar i dragskåp.

Trämaterial ger pålitliga organiska solceller

En rå variant av ett av naturens vanligaste organiska material – lignin – kan användas för att skapa stabila och miljövänliga organiska solceller. Det visar forskare vid LiU och KTH i en studie publicerad i Advanced Materials.