Kognitionsvetenskap - information till dig som är antagen

Studenter i seminarie

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till Kognitionsvetenskapliga kandidatprogrammet vid Linköpings universitet (LiU). Vi ser fram emot att träffa dig och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik, spännande och rolig!

Kognitionsvetenskapen ställer sig frågan om vad tänkande är, oavsett om det är artificiell intelligens (AI), mänsklig intelligens, eller det tänkande vi åstadkommer tillsammans med hjälp av tekniska verktyg. I vårt kandidatprogram kommer du att ta dig an frågan om tänkande ur tre perspektiv som ger dig en ovärderlig kunskapskombination och en hel värld av yrkesmöjligheter:  

  • Det naturvetenskapliga och tekniska perspektivet – datavetenskap (datalogi), människa-datorinteraktion (interaktionsdesign), språkteknologi (språkvetenskaplig databehandling) och interaktionsteknik.
  • Det samhällsvetenskapliga perspektivet – psykologi, antropologi, tillämpad psykologi, och mänsklig interaktion med informations- och kommunikationsteknik.
  • Det humanistiska perspektivet – filosofi, språkvetenskap och lingvistik.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till LiUs eller studentsektionens kontaktpersoner. Har du frågor om antagningen, behörighet m.m. vänder du dig till www.antagning.se eller till antagningsenheten vid Linköpings universitet tel. växeln 013-281000.

Utöver de kontaktpersoner som finns längre ner på sidan kan du även kontakta följande studenter med dina frågor:

Lina Sandin: 0704-799 605 linsa1117@student.liu.se
Olle Lindgren: 0706154670 ollli691@student.liu.se

Upprop och reservantagning

Upprop

Uppropet äger rum torsdagen den 18 augusti kl 09.15  i sal A35, hus A, Campus Valla. Uppropet är obligatoriskt! Är du frånvarande utan att ha anmält förhinder förlorar du din plats. Kan du inte närvara måste du ringa eller skicka e-post och meddela detta före uppropet till programadministratör Anna Grabska Eklund, via e-post anna.grabska.eklund@liu.se eller telefon 013-282362. Om du inte vill ha din plats lämnar du återbud på Mina sidor på www.antagning.se, så att vi i god tid kan kalla in en reserv.

Reservantagning

På det kognitionsvetenskapliga kandidatprogrammet sker reservantagning per telefon. Den som står som reserv kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet. Erfarenheten från tidigare år är att det blir ett fåtal platser lediga efter uppropet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon kl. 13.00 – 16.00 på uppropsdagen. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller så ska du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen. Annat telefonnummer meddelas till programadministratör Anna Grabska Eklund på mailadress: anna.grabska.eklund@liu.se.

Mottagning av nya studenter

Studenternas sektion KogVet tillsammans med sektionens mästeri Kognitivet kommer att hjälpa dig till rätta efter uppropet. På följande sida finner du mer information om deras mottagning (nolle-p) samt kontaktuppgifter till de studenter som tar emot dig:  www.kognitivet.se

 

 

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart, använd studentgruppen KOGVET1 för att söka ut ditt schema. Du kan även söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Kognitionsvetenskaplig introduktionskurs, 9 hp (729G39, v.34-43)

Informationsteknologi och programmering, 12 hp (729G46, v.34-02)

Teknisk och kognitiv psykologi, 9 hp (729G47, v.44-02)

Kontakt

Antagen till LiU

Antagen