Statistik och dataanalys - information till dig som är antagen

Studenter sitter ute och pratar

Gratulerar till ditt val av utbildning! Varmt välkommen till kandidatprogrammet i Statistik och dataanalys vid Linköpings universitet (LiU). Vi ser fram emot att träffa dig och att tillsammans med dig göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik, spännande och rolig!

Under de kommande tre åren kommer du bl.a. att få lära dig att analysera och visualisera data, att dra slutsatser och fatta beslut utifrån ofullständig information, att hitta mönster och samband, samt att göra prognoser om framtida händelser. Programmets statistikkurser i kombination med kurser i matematik och programmering kommer att ge dig en unik kompetens som gör dig attraktiv som statistiker och dataanalytiker!

Upprop och reservantagningVisa/dölj innehåll

Upprop

Uppropet till programmet kommer ske måndagen den 23 augusti kl. 10.15 och 11.15 i Ada Lovelace, B-huset, Campus Valla.

Efternamn A-M har upprop kl 10.15

Efternamn N-Ö har upprop kl 11.15

Observera att obligatorisk närvaro gäller på detta upprop för att behålla din plats. Kan du inte närvara måste du kontakta studievägledare via telefon, 013-281970, eller e-post, studievagledare-statistik@liu.se, innan uppropet sker. Om du inte vill ha din plats lämnar du återbud på Mina sidor via www.antagning.se.

Reservantagning

Du som står som reserv till programmet kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon mellan kl. 13.00-15.00 på uppropsdagen. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det ej längre gäller måste du meddela omgående vilket telefonnummer du kan nås på till studievagledare-statistik@liu.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Första veckornaVisa/dölj innehåll

Den första kursen du kommer läsa påbörjas redan samma dag med en föreläsning, så kom ihåg att ta med någonting att anteckna på. Vi rekommenderar också att räkna igenom vårt kompendium med matematikuppgifter för att vara förberedd inför terminsstarten. Kompendiet hittar du här

Vi har även sammanställt viktig information kring programmet, schema och studentlivet vid LiU i en Studiehandbok

Mottagning av nya studenterVisa/dölj innehåll

Studentsektionen StatLin tillsammans med sektionens mästeri SCB kommer att hjälpa dig till rätta efter uppropet. Under de första veckorna anordnas diverse aktiviteter för att lära känna dina klasskamrater, staden, Campus och studentlivet. Mer information hittas via https://www.facebook.com/SCB-StaLins-Centrala-B%C3%A4rseri-329320980511899/.

StudieinformationVisa/dölj innehåll

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom Studentwebben, student.liu.se. På studentwebbens startsida finns ingångar till ett antal system du kommer att använda som student, bland annat schemasystemet. Scheman för höstterminen publiceras senast två veckor innan terminsstart och du kan söka på kurskoder för att få fram schemat för varje kurs.

Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

Den första kursen på programmet är:

Grundläggande statistik och dataanalys, 30 hp (732G45)

KontaktVisa/dölj innehåll

Antagen till LiUVisa/dölj innehåll

Praktisk information