Statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning, master - information till dig som antagen

Grattis till ditt val av utbildning! Vi och våra kollegor vill önska dig varmt välkommen till Masterprogrammet i statsvetenskap med inriktning mot offentlig förvaltning vid Linköpings universitet (LiU). Vi vill hjälpa dig att göra din studietid utvecklande, utmanande, lärorik, spännande och rolig.

Masterprogrammet i statsvetenskap är en spetsutbildning på avancerad nivå som ger verktyg för att förstå och analysera politik, demokrati, offentlig styrning och samhällsutveckling. Syftet med programmet är att förbereda dig för arbete med kvalificerad utrednings- och utvärderingsverksamhet, omvärldsanalys och kunskapsförmedling. Programmet förbereder dig också för studier på forskarnivå i statsvetenskap.

Du kan läsa mer om programmet på https://liuonline.sharepoint.com/sites/Lisam_P-F7MSF. Du har åtkomst till denna sida efter att du har aktiverat ditt LiU-id, tidigast 7 augusti.

Har du funderingar över programmet eller din studiestart är du välkommen att höra av dig till programmets kontaktperson. Studievägledare Viktoria Boiardt nås på 013- 013-28 22 21 eller viktoria.boiardt@liu.se och finns på plats från måndag vecka 32.  Om du innan vecka 32 har frågor om antagningen vänder du dig till antagningsenheten vid Linköpings universitet via infocenter@liu.se eller tel. 013-28 17 00.


Upprop och reservantagning

Upprop

Upprop med introduktion för samtliga antagna äger rum måndagen den 21 augusti klockan 10.15-12.00 i sal A34, A-huset, Campus Valla. 

Om du mot all förmodan skulle få förhinder att delta på uppropet måste du anmäla detta till adminstratör Hanan Mohsen (hanan.mohsen@liu.se), annars förlorar du din studieplats.

Om du inte vill ha din plats så lämna återbud på www.antagning.se.

Vid uppropet får du mer information om programmet i sin helhet samt upplägget på de första kurserna på programmet.

Reservantagning

Vi kommer att kalla reserver via telefon, efter uppropet.

Den som står som reserv kan få en plats om någon som antagits till programmet ej kommer till uppropet. Reserverna kallas då i tur och ordning enligt rangordningen i urvalet.

Som reserv ska du vara anträffbar på telefon måndagen den 21 augusti kl 15.00-17.00. Du ska redan på förhand bestämma dig för huruvida du är intresserad av en reservplats till programmet. Om du blir erbjuden en reservplats kommer du behöva ge ett svar direkt på telefon. Om du inte får ett telefonsamtal under denna tid så har eventuell reservplats gått till någon annan som står före dig i rangordningen.

Vi använder telefonnumret som du uppgav i samband med ansökan till www.antagning.se. Om det inte gäller längre så uppdatera ditt telefonnummer på www.antagning.se. Om du inte svarar i telefon så går platsen vidare till nästa person i rangordningen.

Mottagning av nya studenter

Studentsektionen FLiNS hälsar dig varmt välkommen till LiU! FLiNS arbetar för studenter på Politices kandidat-programmet, frikursare samt masterstudenter. Vi arbetar för att göra studenternas studietid så bra som möjligt genom att främja gemenskap, vara vägledande, stöttande och försöka uppfylla idéer. Senare i höst vankas en sittning för masterstudenterna, håll utkik efter mer information om det!

FLiNS hemsida

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du enkelt hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom TimeEdit. Sök på kurskod för att få fram schemat. Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

Den första kursen på programmet är:

Studiet av staten och den offentliga förvaltningen, 15 hp (733A88).

Kontakt

Viktoria Boiardt, studievägledare

Antagen till LiU

Illustration mina sidor

Vad händer efter anmälan?

Efter anmälan kan du logga in på Mina sidor på antagning.se och följa din ansökan. Där kan du också läsa ditt antagningsbesked och lämna svar för att behålla din plats.

Praktisk information

Illustration checklista

Checklista för dig som är ny student

Antagen till en kurs eller ett program? Aktivera ditt LiU-ID, kom igång med digitala tjänster och registrering och förbered dig för studierna.

Illustration bostad

Hitta bostad

Egen lya, korridor eller kollektiv? Bostadssituationen i Linköping och Norrköping är bättre än i många andra städer, men tänk på att vara ute i god tid. Här får du tips på hur och var du hittar ditt nya hem!

Karta över Sverige med campus i Linköping, Norrköping och Stockholm markerade.

Kartor

Kartor och vägbeskrivningar hjälper dig att hitta rätt när du ska besöka oss eller letar efter hus och lokaler på våra campus.

Att studera på universitetet

Högskolepoäng, pbl, kurser eller program… Som ny i universitetsvärlden kan det vara mycket att tänka på. Här hittar du allt du behöver veta om universitetsstudier.

Två studenter sitter på golvet i en korridor och läser i en bok och lyssnar på musik

Studentlivet

Att plugga på universitet innebär så mycket mer än bara studier. Livet som student handlar också om att ha roligt, och det får du när du pluggar på Linköpings universitet som är känt för sitt studentliv.

Illustration internationell

LiU i sociala medier

Vill du veta vad som händer på LiU just i detta nu? I våra sociala kanaler får du följa studenter, alumner och forskare och ta del av senaste nytt från universitetet. Följ oss och låt dig inspireras!

Åk Campusbussen gratis

Med Campusbussen åker du som student gratis med giltigt LiU-kort. Bussen kör mellan campusområdena i Norrköping, Campus US och Valla i Linköping.

Studenter som pluggar

Studera med funktionsnedsättning

Har du en funktionsnedsättning och vill börja plugga på universitetet? Kontakta våra koordinatorer för att se vilket stöd som kan vara aktuellt för dig.