Information om programmet finns på https://liuonline.sharepoint.com/sites/Lisam_P-F7YEE. Du har åtkomst till den här sidan efter att du har aktiverat ditt LiU-id, tidigast 6 augusti.
Via utbildnings- och programplanen nedan kan du hitta övergripande information om programmet och om samtliga kurser, t ex kursplaner och kurslitteratur. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt version. Information om respektive kurs kan du också söka fram i studieinfo.liu.se genom att söka på kursens kurskod.
På LiU används kursplattformen ”Lisam” för informationsdelning och interaktion mellan lärare och studenter inom ramen för respektive kurs. Kurssidan får du tillgång till inför kursstart.
Schema nås enklast genom TimeEdit. Sök på kurskod för att få fram schemat. Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.
Den första kursen på programmet är Kommunicera på franska 1, 10 hp (kurskod 712G20). Därefter kommer du under höstterminen att läsa makroekonomi, organisationsteori och handelsrätt. Redan under ditt första år kommer du alltså att möta flera olika ämnen inom företagsekonomi, nationalekonomi, affärsrätt och fackspråk. Du kommer att möta många olika lärare från olika avdelningar som alla har sin spetskompetens.
Hur kan du då förbereda dig inför hösten och studierna på programmet? Underhåll och arbeta med dina språkkunskaper! Du har kommit in på ett program där dina språkfärdigheter ska användas och utvecklas, så kom förberedd. De förkunskaper vi förväntar oss att du har är Franska 3. På den nivån startar den första språkkursen. Det motsvarar ungefär A2+ på Europarådets nivåskala. Underhåll och arbeta med dina språkkunskaper under sommaren. Du kan göra ett självbedömningstest av dina språkkunskaper på Folkuniversitetets hemsida:
Folkuniversitetets språktest
Skaffa anvisad kurslitteratur i tid inför respektive kurs. Räkna med att arbeta 40 timmar per vecka med dina studier. Lärarledd undervisning sker vanligtvis ca 8 till 15 timmar per vecka och övrig tid är eget arbete eller arbete i grupp. Att planera och disponera sin tid väl är viktigt för att lyckas i sina studier på universitetet.
Stöd vid funktionsnedsättning
Det finns möjlighet för dig med en varaktig funktionsnedsättning att söka stöd från universitetet för att förenkla din studietid. För mer information om vilket stöd du kan vara berättigad till och hur du söker detta, besök Studenthälsans hemsida.
Viktig information om programmet inför ht 2025
Den 24 april fattade Fakultetsstyrelsen vid Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet beslut om avveckling av de internationella civilekonomprogrammen (Civilekonom internationell – Engelska, Civilekonom internationell – Franska, Civilekonom internationell – Spanska, Civilekonom internationell – Tyska). Antagning till programmen görs för sista gången hösten 2025. Studenter som antas till programmet hösten 2025 har rätt att fullfölja sina studier enligt gällande utbildningsplan enligt ikraftträdande- och övergångsbestämmelserna som beskrivs i beslut DNR LiU-2025-01066. För studenter antagna till hösten 2025 innebär detta i praktiken begränsade möjligheter till studieuppehåll och anstånd. Kontakta gärna programansvarig eller studievägledare om du har några frågor.
Välkommen!
Vi som arbetar med programmet ser fram emot att träffa dig i augusti, utvilad och motiverad för att påbörja dina studier. Varmt välkommen till oss i Linköping fredagen den 15 augusti!