Från ved till www

Det här är ett undervisningsmaterial som har sin grund i Jan Garnerts skrift Från ved till www – när framtiden blev elektrisk. Det riktar sig främst till lärare i Teknik för årskurs 7–9 men är även användbart för lärare i bl.a. samhällskunskap och historia – för att få ett teknikperspektiv på ämnet.

Här finns nu tre arbetsområden och vi kommer att fylla på med fler efterhand, där alla arbetsområden har sitt ursprung i Från ved till www – när framtiden blev elektrisk. I undervisningsmaterialet får vi med inlevelse uppleva hur livet tedde sig utan elektricitet, hur man löste situationer utan elektricitet, hur vardagen upplevdes och på vilka sätt livet har förändrats fram till i dag. Elektriciteten syns inte men vi är beroende av den och här reser vi bakåt i tiden till ett annat Sverige och letar oss framåt till dagens samhälle där elektriciteten är en självklarhet. Här hittar du olika typer av uppdrag som elever kan arbeta med, teoretiska och praktiska.

 

Länk till inspirationsmaterialet

Här hittar du inspirationsmaterialet Från ved till www. Du hittar även flera inspirationsmaterial samt ett nyhetsbrevsarkiv.

En glaskorridor som är upplyst längs med golvet. Foto Katarina Rehder

Till CETIS huvudsida Visa/dölj innehåll