Hoppa till textinnehållet -  - Tilll startsidans aktuella information och nytt på webbplatsen - 
Till CETIS startsida - 
Startsida -  kortkommando Alt + 1Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta -   English - information about CETISEnglish -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 
Startsida /Undervisningsexempel

Lyssna på musik hemma

Ett annat liv i ett annat ljus

Om Jan Garnert

Jan Garnert är etnolog och teknikhistoriker, kulturhistorisk belysningsexpert vid ÅF Lighting och affilierad professor vid Konstfack. Han har varit forskare vid flera universitet och museer, bland annat Kungl. Tekniska Högskolan, Tekniska museet, Sjöhistoriska museet och Stockholms stadsmuseum.

 

 

 -  

Från ved till www

Det här är ett undervisningsmaterial som har sin grund i Jan Garnerts skrift Från ved till wwwnär framtiden blev elektrisk. Det riktar sig främst till lärare i teknik för årskurs 7–9 men är även användbart för lärare i bl.a. samhällskunskap och historia – för att få ett teknikperspektiv på ämnet.

Vi börjar med två arbetsområden och kommer att fylla på med fler efterhand, där alla arbetsområden har sitt ursprung i Från ved till www – när framtiden blev elektrisk. I undervisningsmaterialet får vi med inlevelse uppleva hur livet tedde sig utan elektricitet, hur man löste situationer utan elektricitet, hur vardagen upplevdes och på vilka sätt livet har förändrats fram till i dag. Elektriciteten syns inte men vi är beroende av den och här reser vi bakåt i tiden till ett annat Sverige och letar oss framåt till dagens samhälle där elektriciteten är en självklarhet. Här hittar du olika typer av uppdrag som elever kan arbeta med, teoretiska och praktiska.

Undervisningsmaterial

Vi publicerar materialet som pdf-dokument i två versioner – en lågupplöst för snabbare visning på skärm och en högupplöst som lämpar sig för utskrift.

Lyssna på musik hemma

Ett annat liv i ett annat ljus

Kontaktinformation

Hör gärna av dig till oss och kommentera materialet eller om du har frågor kring det.

katarina.rehder@liu.se
011-36 31 20

 - TillbakaTillbaka  -    UppUpp  -