Filosofiska fakulteten (FILFAK)

Filosofiska fakulteten erbjuder utbildning och forskning inom humaniora, samhälls- och beteendevetenskap, juridik, estetiska ämnesområden samt tematisk naturvetenskap. 

Grundutbildningen vid fakulteten präglas av djupa ämneskunskaper, ämnesövergripande arbetssätt och nytänkande. 12 000 studenter studerar på fakultetens program och fristående kurser. Vid fakulteten bedrivs forskning och forskarutbildning inom discipliner såväl som ämnesövergripande och tvärvetenskapliga teman.

 

   

FakultetsledningVisa/dölj innehåll

Aktuellt Visa/dölj innehåll

Fakultet - en podd om aktuella samhällsfrågor

Under veckan då Almedalen 2021 skulle ha ägt rum sänds säsong 3 av Fakultet, en podd som tar upp aktuella samhällsfrågor. Ett avsnitt släpps varje dag, lördag till onsdag. Podden finns på LiUs poddsida men även på iTunes, PodBean och Spotify.

Nyheter

Forskning vid Filosofiska fakultetenVisa/dölj innehåll

Dags för studier?Visa/dölj innehåll

StrimmanVisa/dölj innehåll

KalenderVisa/dölj innehåll

Kommande händelser vid Filosofiska fakulteten

25 januari 2022

INSTÄLLT: Strimman: Det fossilfria samhällets (o)lika villkor 

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

FÖRELÄSNINGEN FLYTTAS TILL DEN 10 MAJ. Det finns både vinnare och förlorare i den fossilfria omställningen, så hur kan en rättvis klimatomställning se ut? Veronica Brodén Gyberg, biträdande universitetslektor i Tema miljöförändring, och Johan Gärdebo, postdoktor i Tema miljöförändring, föreläser.

Kontakt

8 mars 2022

Strimman: Människans geologiska spår

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

På vilket sätt är människan egentligen bara en hotad art bland alla andra? Och vilket ansvar kan vi lägga på andra levande varelser och fysiska miljöer för att till exempel förvara vårt farliga avfall? Anna Storm, professor i Tema teknik och social förändring, och Eva Lövbrand, docent i Tema miljöförändring, föreläser.

Kontakt

29 mars 2022

Strimman: Litteratur i transit

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

Traditionellt sätt har det litterära skrivandet förknippats med privata rum för avskildhet, stillhet och tystnad. Idag utmanas den här föreställningen av att transitrum, som tåg och flygplatser, tas i bruk som ytor för kreativt skrivande. Emma Eldelin, docent i litteraturvetenskap, och Andreas Nyblom, docent i  mediehistoria, föreläser.

Kontakt

26 april 2022

Strimman: Människor och maskiner

kl. 18.00 – 19.15 Lövverket, Studenthuset, Campus Valla

Michael Godhe, universitetslektor i kultur och mediegestaltning, och Jesper Olsson, professor i litteraturvetenskap, samtalar om hur ett kluster av robotar, androider, datorer och AI har representerats i litteraturen och om hur språket kan ses som ett slags artificiell intelligens.

Kontakt

OrganisationVisa/dölj innehåll

Besöksadress och postadressVisa/dölj innehåll

Besöksadress och postadress

Campus Valla

D-huset

Ingång 31 a

Filosofiska fakultetens kansli

Linköpings universitet

581 83 LINKÖPING