Fotografi av Joakim Nejdeby

Joakim Nejdeby

Digitaliseringsdirektör, Avdelningschef

Jag brinner för att tillsammans med studenter, lärare och forskare, skapa undervisning och forskning i utvecklingens framkant med hjälp av digitala lösningar. Digitaliseringsavdelningen är med och skapar förutsättningarna för detta dynamiska arbete.

Möjligheter och utmaningar inom IT

Som Digitaliseringsdirektör och avdelningschef för Digitaliseringsavdelningen leder jag arbetet med att säkerställa att Linköpings universitets olika verksamheter har de bästa IT-lösningarna givet universitetets mål och resurser.

Den absolut roligaste utmaningen är den snabba och kontinuerliga utveckling både Linköpings universitet och IT-området står inför. Ofta finns lösningar idag som inte fanns för bara 6 månader sedan. Att tillsammans med kollegorna på Digitaliseringsavdelningen tillhandahålla dessa lösningar till engagerade studenter, passionerade forskare och lärare är verkligen givande.

Under mina år på Linköpings universitet har jag varit allt från systemadministratör, systemutvecklare, chef för Digitaliseringsavdelningen (i dess olika former) men även under 4 år varit biträdande chef för Universitetsförvaltningen. Dock har det genomgående temat varit att utveckla verksamheten på universitetet med hjälp av IT. Det är en helt otrolig förändring som skett inom IT-området de senaste 15 åren. Under dessa år skapades och spriddes smartphones och olika molnlösningar som gett helt nya möjligheter för undervisning och forskning.

På Linköpings universitet finns det alltid mer att lära sig, och det är ständigt nya förändringar och förbättringar på gång.

CV och uppdrag

CV

  • 2023 – Digitaliseringsdirektör (CIO/CDO) och Avdelningschef för Digitaliseringsavdelningen
  • 2012 – 2023 IT-chef (CIO) och Avdelningschef för IT-avdelningen
  • 2006 – 2012 IT-chef (CIO)
  • 2004 – 2006 Biträdande förvaltningschef och IT-chef
  • 2000 – 2004 Linköpings universitet, Enhetschef för IT-enheten
  • 1997 – 2000 Linköpings universitet, UNIT, Systemadministratör och chef för Datordrift och kommunikation.

Uppdrag

  • Svenska universitetens IT-chefsforum

  • Det nordiska universitetsadministratörssamarbetet – NUAS planeringsgrupp ”IT”.

Enhetschefer Digitaliseringsavdelningen

Nyheter

Relaterat innehåll

Om Linköpings universitet