För närvarande undersöker jag i tre olika projekt hur kränkningar och sexuella trakasserier förstås och hanteras inom polisen, samt jargongens betydelse för yrkesutövningen.
Mitt huvudsakliga forskningsintresse rör normer och värderingar reproduceras genom vardaglig interaktion inom olika institutioner, och hur människor tolkar, värderar och förhandlar såväl kunskap som formella beslut och riktlinjer inom en verksamhet. Bland annat studerar jag hur normerande kunskap legitimeras genom humor och hur ironi kan möjliggöra motstånd, särskilt i starka lojalitetsstrukturer som förekommer till exempel inom polisen. Jag undersöker dilemman som uppstår i spänningsfält mellan motstridiga diskurser inom en och samma kontext, samt vilken roll den sociala interaktionen och kontextens har för betydelse för lärande och kunskapsproduktion.
I min forskning har jag särskilt studerat polisens relation till mångfald och arbete i det mångkulturella samhället, polisers yrkesjargong, yrkesetik och värdegrund, samt spänningsfältet mellan officiella riktlinjer och informella tolkningar av dessa riktlinjer, såsom spänningen mellan kunskapsproduktion i skolan jämfört med den vardagliga yrkespraktiken. Utifrån fältarbeten inom polisen har jag undersökt strukturella och kulturella villkor för det interna samtalsklimatet och för visselblåsning inom organisationen.