28 mars 2024

IDEAS 2024 kommer att äga rum mellan 24-27 november i Recife, Pernambuco, Brasilien. IDEAS 2024 är en del av ett mångårigt samarbete mellan Linköpings universitet och Universidade do Federal ABC (UFABC) i Brasilien.

Campus de Santo André da UFABC,Brasil
Campus de Santo André da UFABC, Brasil.

Konferensen är en arena som sammanför de mest framåtriktade forskare för att hjälpa till att omforma världen. Konferensen kretsar kring tre delar: konferenser, workshops och sociala sammankomster.

Målet med konferensen är att skapa en öppen och inkluderande miljö som främjar innovation och samverkan mellan människor och discipliner.

Mer information finns på den engelska sidan.

 

Kontakt

Relaterat innehåll

Läs mer om samarbeten med Brasilien

Foto på kvinnlig forskarstuderande i sitt kontor.

Biogas i Brasilien en resurs som inte används

Brasilien har en betydande kapacitet att producera biogas från organiskt avfall. Men den har ännu inte realiserats. Hanna Zanatta har studerat samhällspolitiska aspekter som påverkar införandet av biogassystem.

Professor Fredrik Heintz.

LiU och Brasilien fördjupar samarbetet inom AI

Fredrik Heintz, professor i datavetenskap, blir en av två ordföranden i en ny bilateral arbetsgrupp mellan Sverige och Brasilien inom AI. Han hoppas att samarbetet kommer att leda till fler forskningsprojekt och utbyten mellan LiU och Brasilien.

Uttorkad flodstrand.

På spaning efter ett hållbart liv i Amazonas inre

Färden uppför floden tar normalt tre timmar. Men effekterna av klimatförändringarna är tydliga och resan till området Mamirauá  tar istället åtta timmar för forskarna från Linköping.

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.