Företagsinkubatorn LEAD erbjuder forskare, studenter och entreprenörer som har innovativa idéer med stor tillväxtpotential, en effektiv process för att snabbt och säkert utveckla idéerna till starka, expansiva företag.

LEAD arbetar med dig som har en unik idé, både från akademi som näringsliv. Gemensamt finns en vilja att bidra till samhället genom att bygga bolag som har potential att göra avtryck. Har du en idé, eller har du utvecklat forskningsresultat som skulle kunna lösa ett stort problem för många människor? Då vill vi på LEAD gärna träffa dig och veta mer. Hos LEAD ligger stort fokus på marknadsfrågor. Arbetet inriktas på kompetensutveckling hos dig som idéägare, att stötta i att komplettera ditt team och coachning från erfarna affärscoacher med mångårig erfarenhet av utveckling inom företag och organisationer.

LEAD erbjuder dig på LiU ett omfattande ekosystem med behovsanpassad affärscoaching, utbildningar och nätverk så att du snabbt och säkert ska kunna utveckla din idé till ett starkt och växande företag. Vi är en Sveriges främsta företagsinkubatorer, som genom åren har utvärderat över 1000 idéer och har coachat över 200 bolag. 

LEAD driver även en rad initiativ som riktar sig till forskare, samt de som inte har en egen idé. Vårt sommarjobb Sommarmatchen är en möjlighet att arbeta med entreprenörskap och forskningsidéer, och via traineeprogrammet Entrepreneurs in Residence får du som är nyutexaminerad student möjligheten att vidareutbilda dig inom entreprenörskap. Som forskare får du möjligheten att via programmet delta med dina forskningsresultat och få de testade mot kund, samtidigt som du knyter kontakter med kompetens som kan leda till en värdefull matchning i framtiden. 

Entreprenörskapsprogram inom LEAD 

Personer som deltar på LEAD Entrepreneurs in Residence.

Entrepreneurs in Residence

LEAD Entrepreneurs in Residence är ett unikt trainee-program med fokus på entreprenörskap och personlig utveckling. Programmet erbjuder dig en möjlighet att utvecklas som person och entreprenör för vad som kan bli framtida bolag.

Information om entreprenörsprogrammet


Studenter sitter på gräsmatta.

Sommarmatchen student

Sommarmatchen är ett entreprenörskapsprogram hos LEAD där du som student, som ett sommarjobb, får chansen att ge en forskares idé nya möjligheter. Du får en inblick i nya affärsidéer och forskning, samtidigt som din insats kan resultera i nya bolag.

Information om Sommarmatchen student.


Sommarmatchen forskare

LEAD:s entreprenörskapsprogram Sommarmatchen hjälper dig att skapa nytta av din forskning och ta nästa steg med din idé. Med hjälp av studenter från Linköpings universitet provtrycks din idé mot marknaden och ger nya värdefulla insikter.

Information om Sommarmatchen forskare.


Nyheter om LEAD och LEAD-bolagen

Student framför ett tv-team.

Studenternas hjälp för dataspelsberoende vann i Japan

Funderar du på om du är beroende av dataspel? LiU-studenterna Kendal Fritzell och Hans Birkedal bygger upp ett startup-företag med en tech-lösning som kan ge människor information om sitt beroende, enligt WHO:s definition.

En man i blå kavaj och ljusblå skjorta som sitter vid ett bord och ler

Nyskapande halvledarforskning från LiU till Silicon Valley

LiU-alumnen och doktoranden Ivan Martinovic bytte ut vintern mot varmare breddgrader och reste till Silicon Valley. Han representerar LEAD-bolaget Polar Light Technologies som har fått en plats i Berkeley SkyDeck´s eftertraktade acceleratorprogram.

Kvinna framför powerpointpresentation.

En bra pitch skapar engagemang

När LiU-alumnen Natalie Elsässer vann den stora pitchtävlingen DI Impact Summit hade hon en tydlig plan men finslipade också sin dragning över hundra gånger. "Det handlar om att berätta det man vill säga så att det skapar engagemang hos publiken."

Kontakta oss

Kontaktpersoner

Stefan Asplund
0708-45 78 60
stefan.asplund@lead.se

Magnus Krogh
0764 - 06 04 05
magnus.krogh@lead.se

Adress Norrköping

Telefon: 011-12 58 50

 

Laxholmstorget 3
SE-602 21 Norrköping

Adress Linköping

Telefon 013-21 01 10

 

Teknikringen 7
583 30 Linköping

LEAD:s egen webbplats

LEAD hjälper studenter, entreprenörer och forskare att omvandla tekniska applikationer och innovativa idéer till framgångsrika och starka bolag. Vill du veta hur, läs mer på LEAD:s egen webbplats.

Relaterade verksamheter