Engagerade lärare och studenter
Under utbildningen studerar du allt från förebyggande arbete till utredning, behandling, ledning och samhällsarbete. Socialt arbete handlar om mångfaldsfrågor och att arbeta för att motverka ojämlikhet och utanförskap. Socialt arbete stannar inte vid lokala, regionala och nationella problem utan berör också problem på en global nivå genom utmaningar som ökad migration och miljö- och hållbarhetsfrågor.Socionomprogrammet vid LiU har också anpassade kurser i välfärdsrätt, där du läser den juridik som är aktuell för socionomer. Teori varvas med träning av yrkesfärdigheter och fältstudier.
I utbildningen ingår 30 hp verksamhetsförlagd utbildning (VFU) där du aktivt deltar i en verksamhet under handledning. VFU-perioden kan genomföras utomlands – samma sak gäller för ditt examensarbete.
Du möts av engagerade lärare och studenter som tar väl hand om dig. Du får tillfälle att arbeta med dig själv och får på så sätt självkännedom och ett professionellt förhållningssätt som hjälper dig i socionomyrket.
För dig med två års arbetslivserfarenhet på minst halvtid finns en särskild urvalskvot.