Välkommen till Linköpings universitet

Linköpings universitet (LiU) är ett av de större universiteten i Sverige. LiU är känt för innovativa utbildningar, gränsöverskridande forskning och nära samarbete med näringsliv och samhälle.

I de tre viktigaste globala universitetsrankningarna hamnar universitetet bland de främsta två procenten i världen. Studenter från Linköpings universitet ligger på första plats när det gäller att etablera sig snabbt på arbetsmarknaden. Linköping har som enda svenska stad blivit utsedd till Årets studentstad två gånger och Norrköping har fått utmärkelsen en gång.

Nyheter från LiU

Miljö och hållbarhet

Drygt 300 personer på Linköpings universitet forskar om klimat, hållbarhet, energi och miljö – med olika infallsvinklar. Jenny Palm, professor inom Tema Teknik och social förändring, leder nätverket LiU Sustainable. Hennes egen forskning handlar om hushållens val av energilösningar. 

Fyra campus på tre orter

Sverigekarta som visa LiU:s fyra campusområden

Fyra campus på tre orter

Linköpings universitet har fyra campusområden på tre orter. I Linköping finns vi på Campus Valla och Campus US (Universitetssjukhuset). Campus Norrköping ligger i centrala Norrköping och Campus Lidingö med Carl Malmsten Furniture Studies är beläget i Stockholm.