Träffa LiU på Öppet hus

Vill du veta mer om hur det är plugga på LiU? Passa på att träffa oss under Öppet hus!

På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på frågor och du får chansen att delta i flera olika aktiviteter. Oavsett om du redan vet precis vilket program du ska söka, eller funderar över om universitetsstudier är något för dig, är det här ett bra tillfälle att få en känsla för studentlivet på LiU och inspiration till din framtida karriär.

Kommande datumVisa/dölj innehåll

Under våren är alla våra öppet hus-tillfällen digitala. Välkommen att prata med oss!

På våra digitala öppet hus kan du chatta med studenter och studievägledning, följa livesända frågepaneler och få massor av inspiration om olika utbildningar och studentlivet på LiU.

Redan nu kan du titta runt bland våra utbildningar och fördjupa dig i videor om de delar som intresserar just dig. Från och med 11 februari hittar du hela programmet här, både live och on demand.

11 februari kl 9-12

3 mars kl 18-21

24 mars kl 9-12

WebbinarierVisa/dölj innehåll

Om att välja utbildning och börja plugga på LiU

Hur är det att plugga på LiU?

Våra studenter svarar på några av de vanligaste frågorna kring studentlivet i Linköping och Norrköping.

Fråga studievägledaren: Hur väljer man utbildning?

Studenten Elin intervjuar studievägledare Titti om hur man kan tänka ifall valet av studier känns svårt.

Om några av våra utbildningsprogram

Civilingenjörerna som utvecklar framtiden

Samhällsutvecklingen går fort och kräver problemlösare i allt från datasystem och bygg till medicin och biologi. Studenter från våra ingenjörsutbildningar berättar mer.

Hur kan matematik förändra världen?

Björn Runow pluggar till civilingenjör och matematiklärare. Han driver också en populär Youtube-kanal som sedan 2016 hjälpt tusentals studenter runt om i landet att förstå matematik.

Teknisk biologi, varför då?

Sophie Antonsson läser Civilingenjör i teknisk biologi. Hör henne berätta varför hon valde att studera samspelet mellan människan, biologin och tekniken.

Hur fungerar det att läsa medicin och vård?

Här visar studenter hur de tillsammans löser ett typiskt patientfall med hjälp av problembaserat lärande (pbl), en inlärningsmetod som används till stor del på våra medicinska utbildningar.

Civilekonom med många valmöjligheter

Civilekonomprogrammen passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Studenter från våra två ekonomprogram berättar mer.

Att vara lärare är fantastiskt

Lyssna på Elin Winberg som idag är ämneslärare i matematik och NO på en högstadieskola i Stockholm. Hon berättar varför läraryrket blev hennes val.

Vad vill du plugga?Visa/dölj innehåll

Vad kan man välja? På LiU finns 120 olika utbildningsprogram och över 500 kurser du kan läsa - det finns alltså något för de allra flesta!

I vår utbildningsväljare kan du bläddra runt och sortera utbildningar efter vilket ämne du är intresserad av, när du vill börja, hur och var du vill läsa, eller söka fritt bland alla våra program och kurser. Läs mer om innehållet och karriärmöjligheter på utbildningarnas egna sidor, där du också hittar kontaktuppgifter till exempelvis studievägledning.

Prata med oss!Visa/dölj innehåll

Här kommer du hitta länkarna till chatt med studenter och studievägledare under öppet hus. Har du frågor redan nu så finns det givetvis fler sätt att kontakta oss!

Kontakta studievägledare

Våra studievägledare svarar på frågor om till exempel behörighet, vad du ska plugga för ditt drömyrke, eller hjälper dig att fundera på vilka utbildningar som passar dig.

Maila oss

Vill du fråga någon som redan pluggar på LiU om ett program eller ämne, eller studentlivet? Skicka ett mail till fraga@liu.se så får du svar från en av våra studenter.

Varje söndag under våren finns våra studenter i stories på @linkopings_universitet och svarar på frågor om livet som student. Följ oss och håll utkik efter just de utbildningar du är intresserad av!

Fler sätt att upptäcka LiUVisa/dölj innehåll