Träffa LiU på Öppet hus

Satsa på den där drömmen, den du alltid haft eller nyss upptäckt. Välkommen till Öppet hus våren 2023.

Plugga vid LiU!

På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på dina frågor. Du får chansen att lyssna på seminarier, prata med studenter, fråga om utbildningar, gå på rundvandringar på campus m.m. Oavsett om du redan vet precis vilket program du ska söka eller funderar över om universitetsstudier är något för dig så är det här ett bra tillfälle att få en känsla för vidare studier, studentlivet på LiU och inspiration till en framtida karriär.

• Möjlighet att träffa studenter som pluggar på LiU
  • Mer information om hur det är att vara student vid LiU
  • Passa på att ställa frågor till studenter och studievägledare
  • Inspirationsföreläsningar om studier och studentliv på LiU
  • Gå runt i våra lokaler på campus
  • Inslag om alla våra campus och hur Linköping och Norrköping är som studentstäder

Datum Visa/dölj innehåll

Öppet hus våren 2023

Campus Norrköping
Torsdag 16 mars
Kl. 12.30-16.00

Campus Linköping
Lördag 18 mars
Kl. 10.00-15.00

Under veckan kommer du även att kunna besöka oss digitalt, där du kan titta på filmer från utbildningar och campus och följa med på digitala rundvandringar. Mer info kommer framöver.

Hitta din utbildning Visa/dölj innehåll

Vad kan man välja?

På LiU finns 120 olika utbildningsprogram och över 500 kurser du kan läsa - det finns alltså något för de allra flesta!

I vår utbildningsväljare kan du bläddra runt och sortera utbildningar efter vilket ämne du är intresserad av, när du vill börja, hur och var du vill läsa, eller söka fritt bland alla våra program och kurser. Läs mer om innehållet och karriärmöjligheter på utbildningarnas egna sidor, där du också hittar kontaktuppgifter till exempelvis studievägledning.

Intervjuer med studenter Visa/dölj innehåll

Vi frågar några av våra studenter om varför de valde just sin utbildning

Marie om att börja läsa senare i livet

Bild på student under en intervju

Fler studentintervjuer

Är du nyfiken på fler av våra utbildningar? I den här spellistan har vi samlat korta videointervjuer med våra studenter där de berättar om varför de valde just sin utbildning.

Gå till spellistan (Youtube)

Tidigare Öppet hus Visa/dölj innehåll

Live-innehåll från Öppet hus

Här kan du titta på de rundvandringar och paneler som sändes under Öppet hus förra året.

Studentpanel i VR

Hur är det att börja plugga på LiU? Våra studenter diskuterar sina erfarenheter utifrån publikens svar på några vanliga frågor.

Rundvandring på våra campus

Campus Norrköping

Campus US

Campus Valla

Fler sätt att upptäcka LiU Visa/dölj innehåll

Kontakta oss Visa/dölj innehåll

Kontakta studievägledare

Våra studievägledare svarar på frågor om till exempel behörighet, vad du ska plugga för ditt drömyrke, eller hjälper dig att fundera på vilka utbildningar som passar dig.

Maila oss

Vill du fråga någon som redan pluggar på LiU om ett program eller ämne, eller studentlivet? Skicka ett mail till fraga@liu.se så får du svar från en av våra studenter.

Varje söndag under våren finns våra studenter i stories på @linkopings_universitet och svarar på frågor om livet som student. Följ oss och håll utkik efter just de utbildningar du är intresserad av!

Taggar Visa/dölj innehåll