Träffa LiU på Öppet hus

Vill du veta mer om hur det är plugga på LiU? Passa på att träffa oss under Öppet hus på Campus Valla, Campus Universitetssjukhuset och Campus Norrköping. 

Foto Thor BalkhedUtbildningskataloger och webb i all ära. Men vi vet också att många vill se studiemiljön på plats, träffa andra studenter, lyssna på inspirerande föreläsningar och få tillfälle att laborera och orientera sig på ”sitt” framtida universitet. Därför erbjuder vi varje vår besöksdagar då vi håller öppet hus på två av LiUs campus. 

På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på frågor och du får chansen att delta i flera olika aktiviteter. Oavsett om du redan vet precis vilket program du ska söka, eller funderar över om universitetsstudier är något för dig, är det här ett bra tillfälle att få en känsla för studentlivet på LiU och inspiration till din framtida karriär. 

Kommande datum
Visa/dölj innehåll

Välkommen till Öppet hus våren 2020!

Öppet hus på Campus Valla

Vill du veta mer om våra utbildningar i Linköping? Kom på Öppet hus där du får träffa studenter och studievägledare, och uppleva universitetet på plats.

Börjar 05 februari 2020 kl. 12.30
Slutar 05 februari 2020 kl. 16.00
Plats C-huset, Campus Valla, Linköping
Kontakt

Öppet hus på Campus Lidingö

Vill du veta mer om våra utbildningar på Malmstens LiU? Kom på Öppet hus med prova-på-workshops, rundvandringar, tips för ansökan med mera.

Börjar 06 februari 2020 kl. 13.00
Slutar 06 februari 2020 kl. 19.00
Plats Campus Lidingö
Kontakt

Öppet hus på Campus Valla

Vill du veta mer om våra utbildningar i Linköping? Kom på Öppet hus där du får träffa studenter och studievägledare, och uppleva universitetet på plats.

Börjar 03 mars 2020 kl. 17.00
Slutar 03 mars 2020 kl. 19.30
Plats Studenthuset, Campus Valla
Kontakt

Öppet hus på Campus US

Vill du veta mer om våra utbildningar inom medicin och vård? Kom på Öppet hus där du får träffa studenter och studievägledare, och uppleva universitetet på plats.

Börjar 03 mars 2020 kl. 17.00
Slutar 03 mars 2020 kl. 19.30
Plats Campus Universitetssjukhuset
Kontakt

Öppet hus på Campus Norrköping

Vill du veta mer om våra utbildningar i Norrköping? Kom på Öppet hus där du får träffa studenter och studievägledare, och uppleva universitetet på plats.

Börjar 19 mars 2020 kl. 12.30
Slutar 19 mars 2020 kl. 16.00
Plats Kåkenhus, Campus Norrköping
Kontakt

Program
Visa/dölj innehåll

Det här innehåller Öppet hus den 5 februari i C-huset:

 • Mässtorg
  På mässtorget hittar du montrar bemannade med studenter och personal från alla våra ämnesområden. Här finns också våra studievägledare. Välkommen att få svar på dina frågor och funderingar!
 • Guidad tur på Campus
  Följa med våra studenter på en guidad tur på campus, hör dem berätta om universitetet, dess byggnader och om hur det är att vara student här. Rundvandringen tar ca 25 minuter.
 • Studentpanel: Roligt studentliv och en säker framtid
  I en studentpanel hör du flera av våra studenter berätta om hur det är att läsa vid universitetet, om sina utbildningar och om studentlivet.
 • Designa din egen utbildning
  Lyssna på en av våra studenter som har valt att skräddarsy sin utbildning, och examen, med fristående kurser.
 • Med universitetet ut i världen
  Ta chansen att träffa studenter som har berikat sin utbildning med att läsa språk och haft utbytestid utomlands.
 • Ekonomi, juridik och politik
  Vi erbjuder flera spännande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och politik. Studenter berättar hur det är att studera till Civilekonom, Affärsjurist samt Politices kandidat.
 • Människan och samhället
  Informationspasset fokuserar på utbildningarna Psykolog, Socionom, Samhälls- och kulturanalys samt Human Resources. Studenter och studievägledare berättar om skillnader och likheter mellan programmen.
 • Människan, tekniken och miljön
  Hur kan människa, teknik och miljö samspela? Studenter och studievägledare berättar om våra spännande program i Miljövetenskap och Samhällsplanering.
 • Möt civilingenjörsstudenterna som utvecklar framtiden!
  Utvecklingen går i en rasande fart och teknikbranschen ropar efter kvalificerat folk. Linköpings universitet har många tekniska utbildningar som ger dig möjligheten att vara bli en del av framtiden. Träffa några studenter från våra teknikutbildningar, ställ frågor och upptäck framtidens möjligheter!
 • Hur är det att vara student på lärarutbildningen?
  Möt en av våra lärarstudenter och få svar på dina frågor om lärarutbildningen vid LiU, boende, studentliv och utlandsstudier.
 • Hur du hittar din drömutbildning
  Vill du börja studera men känner att du är osäker på vilken utbildning som passar dig? LiUs centrala studievägledare tipsar om hur du kan tänka för att påbörja resan mot att göra ett medvetet val och hitta en utbildning som intresserar dig.

Tidigare seminarier

Vill du veta mer redan nu? Här är inspelningar från sex tidigare seminarier vid Öppet hus i Linköping.

 

Från noll koll till programmerare

Vera Antonov hade en dröm, ett eget företag, och valde att studera för att bli en bättre entreprenör. Lyssna på hennes berättelse och tankar om varför en utbildning inom data är framtiden.

Teknik eller ekonomi? Båda!

Filip var intresserad av flera olika saker och hade svårt att välja rätt program. Till slut föll valet på Industriell ekonomi och här trivs han som fisken i vattnet. Hör Filip berätta om hur han fick ut det bästa av flera världar.

Vad ska jag ha det här till?

Elin har alltid haft som mål att det hon gör ska vara något som gynnar fler än bara henne själv, gärna göra hela vår planet en tjänst. Hör henne berätta hur hennes utbildning i Maskinteknik är rätt väg att nå det målet.

Roligt studentliv och en säker framtid

Hur är det att plugga på LiU, och hur väljer man utbildning? Hör våra studenter berätta om sina erfarenheter i en studentpanel.

Designa din egen utbildning

Lyssna på Ebba, som har valt att skräddarsy sin utbildning med fristående kurser

Ekonomi, juridik och politik

Studenter berättar hur det är att läsa till Civilekonom, Affärsjurist samt Politices kandidat.

Kartor och information
Visa/dölj innehåll

Fler sätt att upptäcka LiU
Visa/dölj innehåll