Satsa på den där drömmen, den du alltid haft eller nyss upptäckt.

Student tittar in i kameran På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på dina frågor. Du får chansen att lyssna på seminarier, prata med studenter, fråga om utbildningar, gå på rundvandringar på campus med mera. Oavsett om du redan vet precis vilket program du ska söka eller funderar över om universitetsstudier är något för dig så är det här ett bra tillfälle att få en känsla för vidare studier, studentlivet på LiU och inspiration till en framtida karriär.

  • Möjlighet att träffa studenter som pluggar på LiU
  • Mer information om hur det är att vara student vid LiU
  • Passa på att ställa frågor till studenter och studievägledare
  • Inspirationsföreläsningar om studier och studentliv på LiU
  • Gå runt i våra lokaler på campus
  • Inslag om alla våra campus och hur Linköping och Norrköping är som studentstäder

Öppet hus Våren 2024

Våren 2024 slår vi upp portarna igen:

Mer information om Öppet hus finns inför respektive tillfälle nedan. 

Ingen föranmälan behövs.

6 mars – Campus Norrköping

2000 besökare

Under dagen kommer cirka 2000 besökare komma till LiU.

130 utbildningar

Här finns det något för alla. Fler än 130 olika program att läsa och 550 fristående kurser.

16 föreläsningar

På våra föreläsningar eller informationspass får du träffa lärare och studenter som berättar mer om sina utbildningar.

Nu slår vi upp portarna för Öppet hus på Campus Norrköping. Nytt för denna gång är att du nu får chansen att gå runt och uppleva utbildningarna på plats. Längs våra snitslade banor får du en inblick i olika utbildningar och möjlighet att träffa studenter och lärare som berättar mer om hur det är att vara student på Campus Norrköping. 

Basen för Öppet hus kommer att vara Täppan, och där får du chans att lyssna till olika föreläsningar där studenter och lärare berättar om utbildningarna. Dessutom finner du såväl studievägledare som studenter som kan berätta om utbildningarna.

Inför evenemanget kommer vi på den här sidan att publicera en karta så att du vet vart du ska gå för att hitta DIN drömutbildning. Redan nu kan du planera in vad du helst vill se genom att titta på föreläsningsschemat och titta på kartan.​

Schema för informationspass


TP1 TP2 TP32   Domen
 12.30  Designa din egen utbildning – Läs fristående kurser!  Bli lärare! Möt våra studenter som berättar om hur det är att läsa till lärare, vad du lär dig, hur studentlivet är och glädjen att få lära ut 
 
 12.45       Visning i domen 
 13.00 Med människan i fokus Inspirationspass: Ingenjör   
 13.25       Visning i domen
 13.30 Forma framtidens organisationer, städer och samhällen med hållbara strategier och lösningar Samspelet mellan ekonomi, samhälle och juridik    
 14.00  Studentpanel Bidra till förändring och samhällsutveckling lokalt och globalt Samhälls- och kulturanalys – med fokus på nutida samhällsproblem!  
 14.05       Visning i domen 
 14.30 Alla har rätt till en fungerande kommunikation! Logoped – ett framtidsyrke  Inspirationspass: Ingenjör Interaktionen mellan människan, IT och data  
 14.45       Visning i domen 
 15.00 Upptäck den kreativa världen av språk, kommunikation och medier! Bli lärare! Möt våra studenter som berättar om hur det är att läsa till lärare, vad du lär dig, hur studentlivet är och glädjen att få lära ut Designa din egen utbildning - läs fristående kurser!   
 15.25        Visning i domen
 15.30 Studentpanel Samspelet mellan ekonomi, samhälle och juridik Forma famtidens orgnaisationer, städer och samhällen med hållbara strategier och lösningar  
         

Inför den 6 mars kommer vi att publicera en beskrivning för respektive föreläsning.

 

Observera: Informationspassen kan komma att ändras fram till den 6 mars.

9 mars – Campus Valla och Campus US

Öppet hus på Campus Valla och Campus US kommer att visa våra utbildningar i sin naturliga miljö. Det kommer vara två mässor där du får chans att träffa medicin- och vård-utbildningar på Campus US på Univeristetssjukhuset i Linköping och övriga utbildningar på Campus Valla. Mer information om vilka utbildningar du får möjlighet att träffa kommer att publiceras på den här sidan inför evenemanget.

Ingen anmälan behövs och det går bra att komma delar av dagen mellan 10-15.

Föreläsningar och föredrag kommer att ges under hela dagen för dig som vill veta mer om ett ämnesområde.

Öppet hus på Campus Valla

På Campus Valla, Coloseum, C-huset kan du träffa studenter och studievägledare från utbildningar på Teknologiska fakulteten, Filosofiska fakulteten och Lärarutbildningarna. Det innebär att du har chans att träffa allt från Civilingenjörer till Civilekonomer, lärare och mycket mer. 

Öppet hus på Campus US

På Campus Univeristetssjukhuset kan du träffa studenter från utbildningar inom medicin och vård. Här får du träffa läkare, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, fysioterapeuter, logopeder, biomedicinska analytiker och Experimental and Industrial Biomedicine. 

Transport mellan Campus

För dig som vill besöka både Campus Valla och Campus US går det lokaltrafik med Östgötatrafiken. 4:ans buss trafikerar mellan Nobeltorget i ena ändan av Campus Valla och Norra entrén, som är mitt emot Ingång 34 där mässan på Campus US kommer att pågå.

Det går också att köra bil eller cykla mellan campusområdena. Parkeringshuset på Campus US är i anslutning till Norra entrén.

Parkering

Parkering kan göras på LiU:s parkeringar och mässan kommer att äga rum i C-huset, Colosseum.

Klicka här för en karta på föreslagen parkering

Hitta din utbildning

Vad kan jag välja?

På LiU finns 120 olika utbildningsprogram och över 500 kurser du kan läsa - det finns alltså något för de allra flesta!

I vår utbildningsväljare kan du bläddra runt och sortera utbildningar efter vilket ämne du är intresserad av, när du vill börja, hur och var du vill läsa, eller söka fritt bland alla våra program och kurser. Läs mer om innehållet och karriärmöjligheter på utbildningarnas egna sidor, där du också hittar kontaktuppgifter till exempelvis studievägledning.

Norrköpings utbildningsmässa den 6 mars

Samtidigt som Öppet Hus går av stapeln den 6 mars på Campus Norrköping, arrangerar Norrköpings kommun sin utbildningsmässa. På utbildningsmässan finns utställare från akademi och näringsliv för att stimulera och inspirera gymnasieelever att studera vidare. 

Läs mer på Norrköpings kommuns hemsida


Intervjuer med studenter

Kontakta oss

Kontakta studievägledare

Våra studievägledare svarar på frågor om till exempel behörighet, vad du ska plugga för ditt drömyrke, eller hjälper dig att fundera på vilka utbildningar som passar dig.

Maila oss

Vill du fråga någon som redan pluggar på LiU om ett program eller ämne, eller studentlivet? Skicka ett mail till fraga@liu.se så får du svar från en av våra studenter.

Instagram

Varje söndag under våren finns våra studenter i stories på @linkopings_universitet och svarar på frågor om livet som student. Följ oss och håll utkik efter just de utbildningar du är intresserad av!