Träffa LiU på Öppet hus

Vill du veta mer om hur det är plugga på LiU? Passa på att träffa oss under Öppet hus!

På Öppet hus får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på frågor och du får chansen att delta i flera olika aktiviteter. Oavsett om du redan vet precis vilket program du ska söka, eller funderar över om universitetsstudier är något för dig, är det här ett bra tillfälle att få en känsla för studentlivet på LiU och inspiration till din framtida karriär. 

Live - prata med oss!Visa/dölj innehåll

Chatta med studenter och studievägledare

Vill du veta mer om en särskild utbildning, eller höra om vardagslivet som student hos oss? Passa på att chatta med våra studenter eller ställa frågor till studievägledare. Chattarna finns tillgängliga kl 9-12.

Fråga en student

Har du frågor om hur det är att plugga på LiU, vardagen som student, hur man får bostad eller hur en tenta går till? Fråga någon som vet - våra studenter som lever studentlivet i detta nu och gärna delar med sig av sina erfarenheter!

  • Öppna chattfönstret nere i högra hörnet av skärmen (du behöver sitta vid en dator för att chatten ska vara tillgänglig)
  • Skriv din fråga. Är du intresserad av något särskilt program eller ämnesområde, skriv gärna det direkt så får du kontakt med rätt person
  • Så snart någon finns ledig får du kontakt med en student
  • Nu är det bara att chatta på! Ställ gärna följdfrågor och fler funderingar du har :)

 

Fråga en studievägledare

Funderar du på hur man ansöker, behörighet, vill ha detaljerad information om något program eller kanske hjälp med vilka kurser du ska läsa för att nå drömyrket? Då är våra studievägledare rätt personer att prata med! Studievägledarna hittar du i Zoom där du kan chatta eller starta ett videosamtal. Här hittar du allmänna studievägledare som kan svara på många övergripande frågor. De kan också hjälpa dig vidare till ämnesspecifika studievägledare om du behöver. Om det är många besökare kan du bli placerad i kö i ett väntrum tills det blir din tur - vi svarar så snabbt vi kan! 

Studentpanel i VR

Hur är det att börja plugga på LiU? Våra studenter diskuterar sina erfarenheter utifrån publikens svar på några vanliga frågor.

Klicka här för att rösta i panelfrågorna

Frågorna uppdateras live ca var femte minut medan panelen sänds. 

Har du ett VR-headset och vill hänga med oss i rummet? Logga in här för att vara med i publiken. 

Studentpanelen sänds live kl 9.45 och 10.45

Rundvandring - kl 9.15, 10.15 och 11.15

Campus Norrköping

 

Campus US

 

Campus Valla

 

WebbinarierVisa/dölj innehåll

Om att välja utbildning och börja plugga på LiU

Hur är det att plugga på LiU?

Våra studenter svarar på några av de vanligaste frågorna kring studentlivet i Linköping och Norrköping.

 

 

Fråga studievägledaren: Hur väljer man utbildning?

Studenten Elin intervjuar studievägledare Titti om hur man kan tänka ifall valet av studier känns svårt.

 

 

Om några av våra utbildningsprogram

Civilingenjörerna som utvecklar framtiden

Samhällsutvecklingen går fort och kräver problemlösare i allt från datasystem och bygg till medicin och biologi. Studenter från våra ingenjörsutbildningar berättar mer.

 

Hur kan matematik förändra världen?

Björn Runow pluggar till civilingenjör och matematiklärare. Han driver också en populär Youtube-kanal som sedan 2016 hjälpt tusentals studenter runt om i landet att förstå matematik.

 

Teknisk biologi, varför då?

Sophie Antonsson läser Civilingenjör i teknisk biologi. Hör henne berätta varför hon valde att studera samspelet mellan människan, biologin och tekniken.

 

Hur fungerar det att läsa medicin och vård?

Här visar studenter hur de tillsammans löser ett typiskt patientfall med hjälp av problembaserat lärande (pbl), en inlärningsmetod som används till stor del på våra medicinska utbildningar.

 

Kommunikation, samhälle, medieproduktion

I dag behövs du som kan arbeta med olika medier. Här lär du dig mediehantverket, att driva projekt och att undersöka och förstå samhället.

 

 

Att vara lärare är fantastiskt

Lyssna på Elin Winberg som idag är ämneslärare i matematik och NO på en högstadieskola i Stockholm. Hon berättar varför läraryrket blev hennes val.

 

Politices kandidat - kunniga samhällsvetare

Är du nyfiken på hur samhället utvecklas lokalt och globalt? Vill du påverka utvecklingen och jobba med samhällsfrågor? Då är politices kandidat rätt program för dig.

 

 

Civilekonom med många valmöjligheter

Civilekonomprogrammen passar dig som har höga ambitioner och vill ha en yrkesexamen med många karriärmöjligheter. Studenter från våra två ekonomprogram berättar mer. 

 

Affärsjurist - juridik och ekonomi

Utbildningen till affärsjurist banar väg för en bred och utvecklande karriär i såväl privata som offentliga företag och organisationer. Här får du en spännande blandning av ekonomi och juridik.

 

Intervjuer med studenterVisa/dölj innehåll

Vi frågar några av våra studenter om varför de valde just sin utbildning

Marie om att börja läsa senare i livet 

Hitta din utbildning Visa/dölj innehåll

Vad kan man välja?

På LiU finns 120 olika utbildningsprogram och över 500 kurser du kan läsa - det finns alltså något för de allra flesta!

I vår utbildningsväljare kan du bläddra runt och sortera utbildningar efter vilket ämne du är intresserad av, när du vill börja, hur och var du vill läsa, eller söka fritt bland alla våra program och kurser. Läs mer om innehållet och karriärmöjligheter på utbildningarnas egna sidor, där du också hittar kontaktuppgifter till exempelvis studievägledning.

Fler sätt att kontakta ossVisa/dölj innehåll

Kontakta studievägledare

Våra studievägledare svarar på frågor om till exempel behörighet, vad du ska plugga för ditt drömyrke, eller hjälper dig att fundera på vilka utbildningar som passar dig.

Maila oss

Vill du fråga någon som redan pluggar på LiU om ett program eller ämne, eller studentlivet? Skicka ett mail till fraga@liu.se så får du svar från en av våra studenter.

Instagram

Varje söndag under våren finns våra studenter i stories på @linkopings_universitet och svarar på frågor om livet som student. Följ oss och håll utkik efter just de utbildningar du är intresserad av!

Fler sätt att upptäcka LiUVisa/dölj innehåll

Kommande datumVisa/dölj innehåll

Under våren är alla våra öppet hus-tillfällen digitala. Välkommen att prata med oss!

På våra digitala öppet hus kan du chatta med studenter och studievägledning, följa livesända frågepaneler och rundvandringar, och få massor av inspiration om olika utbildningar och studentlivet på LiU. 

Innan nästa tillfälle kan du titta runt bland våra utbildningar och fördjupa dig i videor om de delar som intresserar just dig. Från den 24 mars kl 9 hittar du även allt live-innehåll här på sidan.

Nästa öppet hus:

24 mars kl 9-12

Program 24 mars:

9.00 Öppet hus startar, studenter och studievägledare finns tillgängliga i våra chattar
9.15 Live: Rundvandring på våra campus
9.45 Live: Studentpanel i VR
10.15 Live: Rundvandring på våra campus 
10.45 Live: Studentpanel i VR
11.15 Live: Rundvandring på våra campus

För lärareVisa/dölj innehåll

Här hittar du handledningsmaterial för att förbereda din klass inför besöket på Öppet hus.

Taggar Visa/dölj innehåll