Föreståndarens krönikor

Här hittar du krönikor från CKS föreståndare. Krönikorna har också publicerats i någon form i CKS nyhetsbrev. 

Kvinna framför fönster med utsikt över Campus VallaSara Gustafsson, föreståndare på CKS och biträdande professor i miljömanagement och miljöteknik vid Avdelningen för industriell miljöteknik. Foto Anna Valentinsson

Möten som drivkraft

Årets första månader har flugit förbi i rasande fart. Det är mycket på gång på CKS. Förutom att vi har premiär för vårt digitala nyhetsbrev så kör vi igång vårens upplaga av CKS seminarieserie nu i mars, som kretsar kring temat civilsamhället i det lokala. Seminarierna kommer även i vår att genomföras digitalt och vi hoppas på lika stor uppslutning och intressanta diskussioner som under hösten.

Vidare har vi från årsskiftet en ny styrelse. Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med styrelsen kring CKS fortsatta strategiska utveckling. I årets första nyhetsbrev kan du läsa en intervju med vår nygamla ordförande Anders Hedeborg, som bland annat berättar varför han gärna fortsätter som ordförande i tre år till.

I februari var CKS värd för två intressanta digitala besök av såväl Tillväxtverket som Finansutskottet. Det var givande och vi hoppas och tror att dessa möten kommer att leda till fördjupade diskussioner framöver kring fortsatt samverkan och forskning. Vi fortsätter, pandemin till trots, att vara en mötesplats för forskare och kommunföreträdare för ömsesidigt utbyte av kunskap. Det mötet är en viktig drivkraft för vår verksamhet och som inspirerar och bidrar till att det är mycket som händer på CKS.

Sara Gustafsson, föreståndare på CKS
2021-03-09