CKS nyhetsbrev

CKS nyhetsbrev håller dig uppdaterad på vad som är på gång och ger dig det senaste om aktuell forskning, evenemang och nyheter från CKS.

CKS nyhetsbrev skickas digitalt ungefär sex gånger per år. 

Genom nyhetsbrevet får du som läsare ta del av aktuella nyheter, information och forskning från CKS. Du serveras ett smörgåsbord av det mesta som händer på CKS där du själv kan välja vad du vill fördjupa dig i och veta mer om.

Vill du prenumerera? 

Klicka här för att prenumerera på CKS nyhetsbrev

Läs mer om LiU:s behandling av personuppgifter. 

Senaste numren

December 2022

Mer om årets kommunuppsats som handlar om arbetsterapi, om en ny bok om hur fotboll på annorlunda sätt kan skapa inkludering och så hälsar vi snart två nya medarbetare välkomna till CKS. 

Läs hela nyhetsbrevet här

Oktober 2022

CKS-forskares analyserar lokala partier och den eventuella konflikten mellan stad och land i årets val i publikationen Snabbtänkt. Vi välkomnar våra nya praktikanter och Josefina Syssner, forskare i kulturgeografi vid CKS, är ny krönikör i Dagens Arena. Och så information om höstens evenemang, CKS-seminarier och samverkansdagen bland annat. 

Läs hela nyhetsbrevet här. 

Juni 2022

CKS föreståndare Sara Gustafsson, är LiU:s första kvinnliga professor i Industriell miljöteknik och miljömanagement. CKS-rapporten Lokala medier i den lokala demokratin: En kartläggning och analys av tillgången till information om den kommunala politiken i tretton Östgötakommuner har fått uppmärksamhet. Och så finns CKS på LinkedIn numera!

Läs hela nyhetsbrevet från juni.

April 2022

SNS demokratiråds rapport för 2022, Den lokala demokratins vägval, är ute nu, precis som en ny rapport om kommunernas arbete med Agenda 2030. Och så är det är dags att söka forskningsmedel från CKS. 

Läs hela nyhetsbrevet från april 

Februari 2022

CKS har fått en ny doktor, tillit och misstro i kundvalssystem diskuteras i ny CKS-rapport. Vi välkomnar också vår gästforskare Fredrik Malmberg från Åbo Akademi i Finland, som ska jobba med oss under våren. 

Läs hela nyhetsbrevet från februari

Kontakt 

Nyheter från CKS

Äldre nyhetsbrev

Marie-Louise Elebring

December 2021

Julhälsning från föreståndaren och en spännande ny tjänst som universitetslektor med inriktning mot lokal utveckling och samhällsplanering. 

Läs hela nyhetsbrevet

 

Maj 2021

I vårens sista nyhetsbrev kan du läsa om den senaste CKS-rapporten "Näringslivsutveckling i gles- och landsbygd: en kartläggning av problemskrivningar och åtgärder i lokalt näringslivsarbete", om året som gick på CKS och du får tips om nästa års roligaste evenemang på CKS!

Läs hela nyhetsbrevet

Gissur Erlingsson.
Gissur Erlingsson. ANNA VALENTINSSON

November 2021

CKS har fått en professor och en ny doktorand. Många CKS:are i farten på möten, konferenser och andra evenemang. Någon har varit i riksdagen, en annan blivit intervjuad i Sveriges radios Studio Ett. Detta och mycket mer i nummer fem - trevlig läsning!

Läs hela nyhetsbrevet

 

Tåg och buss.
Tåg och buss.

April 2021

Läs mer om hur kommunernas planeringsarbete för Ostlänken har försvåras kraftigt av mycket osäkra förutsättningar, om höstens seminarieserie och om årets uppsatstävling.

Läs hela nyhetsbrevet här

September 2021

Höga betyg till CKS i nationell utvärdering, välkommen till en nygammal universitetslektor på CKS och demokrati i fokus på 100-årskonferens i Vadstena. Det är lite av vad du kan läsa om i höstens första nyhetsbrev från CKS. 

Läs hela nyhetsbrevet

 

 

www.scandinav.se/Jonas Gunnarsso

Mars 2021

Hur ser det ut när den kommunala och den regionala nivån möts för att diskutera strategiska frågor? Är idrotten lösningen? Och vem är ny och vem har försvunnit ur CKS styrelse? Hitta svaren i årets första nyhetsbrev!

Läs hela nyhetsbrevet

Centrum för kommunstrategiska studier