Grundlärare i fritidshem

Det finns många olika sätt att bli lärare i fritidshem. Oavsett din studiebakgrund eller yrkeserfarenhet hittar du en utbildning som passar dig på Linköpings universitet.

Olika vägar till grundlärare i fritidshemVisa/dölj innehåll

Har du ingen yrkeserfarenhet och vill studera på heltid?

Då är ordinarie grundlärarprogram fritidshem något för dig. Vi finns både i Norrköping och som decentraliserad utbildning på lokala campus i Västervik och Nyköping.
Grundlärarprogramet i fritidshem, 180hp

Har du minst 3 års yrkeserfarenhet från fritidshem?

Även erfarenhetsbaserad fritidshem kräver 3 års yrkeserfarenhet, men utan krav på tidigare studier eller nuvarande anställning. Studietakten är 75% och fast dag för studier varje vecka. Vi finns både i Norrköping och som decentraliserad utbildning på lokala campus i Motala, Katrineholm och Vimmerby.
Grundlärare i fritidshem erfarenhetsbaserad, 180hp

Har du minst 2 års lärarerfarenhet från fritidshem och 30 hp tidigare högskolestudier?

Då finns en annan väg till lärare i fritidshem, där du också kan kombinera arbete och studier genom Vidareutbildning av lärare, VAL. Du behöver 2 års lärarerfarenhet och en pågående anställning i fritidshem och 30 hp tidigare högskolestudier som är relevanta för examen.
Vidareutbildning av lärare som saknar lärarexamen, VAL, 120 hp

Arbetar du redan som lärare i fritidshem och har gjort det i mer än 8 år?

Då kan du validera dina erfarenheter och gå en förkortad utbildning på deltid samtidigt som du arbetar.
Vidareutbildning av lärare som saknar lärarexamen, VAL, 120 hp

Är nyfiken på utbildningen och vill prova en kurs?

Då är en kurs på distans- och deltid något för dig. Den här kursen passar alla, oavsett om du har yrkeserfarenhet eller inte.
Fler vägar in

UtbildningarVisa/dölj innehåll

Frågor och svarVisa/dölj innehåll

Grundlärare i fritidshem - Erfarenhetsbaserad

Vilka är behörighetskraven?

Hur ansöker jag till den erfarenhetsbaserade utbildningen?

Kan jag tillgodoräkna kurs/kurser som jag läst via ”fler vägar in”?

Varför ska jag välja den erfarenhetsbaserade utbildningen?

Vidareutbildning av lärare som saknar lärarexamen, VAL

Vilka är behörighetskraven för VAL fritidshem?

Hur ansöker jag till VAL?

Hur vet jag hur mycket som fattas för att nå en grundlärarexamen i fritidshem?

Om jag påbörjat lärarprogrammet tidigare och nu vill läsa klart och ta ut en examen. Kan jag göra det via VAL?

Om jag bara har studerat en termin tidigare och nu arbetar som lärare, kan jag då söka VAL fritidshem?

Varför ska jag välja VAL?

StudievägledningVisa/dölj innehåll

Reportage och artiklarVisa/dölj innehåll