Kliniska forskningsenheten (KFÖ)

Kliniska forskningsenheten stödjer klinker, akademiker och företag med uppstartsarbete och genomförande av kliniska prövningar och andra typer av forskningsprojekt. Vi finns nära Norra entrén vid Universitetssjukhuset i Linköping och erbjuder stöd dagtid.

Skylt med pilar åt vänster och texterna: Hud behandlingen, Hudmottagningen, Kliniska forskningsenheten Forum Östergötland och STD-mottagningen.

Hyra av studiestöd

Följande stöd kan du hyra hos oss:

• Tjänst av forskningssjuksköterska så som provtagning inklusive omhändertagande av prov, enklare övervakning, samt studiespecifika administrativa uppgifter.
  • Undersökningsrum
  • Sängplatser (sex stycken)
  • Labb för hantering av forskningsprover
  • Kontorsplats

Studieförfrågningar

Som samordnande enhet i Sydöstra sjukvårdsregionen för inkommande studieförfrågningar från industri och akademi, matchar vi förfrågan mot kliniker och prövare i hela regionen. Tjänsten ingår i vårt uppdrag för Forum Sydost i samarbete med Kliniska Studier Sverige.

Nätverk för forskningssjuksköterskor

Forskningssjuksköterskor och forskningskoordinatorer är välkomna att delta i vårt nätverk för forskningssjuksköterskor. Våra årliga två lokala samt en regional träff, ger möjlighet till erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling.