Forum Östergötland (FO)

Forum Östergötland är en stödenhet för klinisk och translationell forskning vid Linköpings universitet och Region Östergötland. Vi är en del av den regionala noden Forum Sydost som ingår i det nationella samarbetet Kliniska Studier Sverige. 

Johan Jäger
All typ av klinisk forskning omges av ett omfattande regelverk som ska garantera god kvalitet, tillförlitliga data och inte minst studiedeltagarnas säkerhet och integritet. Forum Östergötland arbetar med stöd och rådgivning för att underlätta för forskare och företag att genomföra sina studier inom rådande regelverk. Vårt mål är att fler kliniska studier med hög kvalitet utförs vid Linköpings universitet och Region Östergötland.

Vad erbjuder vi?

Forum Östergötland erbjuder alltid ett eller ett par kostnadsfria möten oavsett vilken av våra kompetenser som behöver anlitas. Vid behov av ett mer omfattande stöd kan man köpa projektstöd eller monitorering (se sidan "Stöd för kliniska studier" under "Tjänster").

Som projektstöd kan våra forskningskoordinatorer eller statistiker anlitas för att praktiskt utföra arbetsuppgifter. Det kan handla om att skriva studieprotokoll eller utföra statistiska analyser. Även tjänsterna på Kliniska forskningsenheten, KFÖ, tillhandahålls mot avgift. Kontakta oss på Forum Östergötland för prisuppgifter för just ditt ärende. Kontaktuppgifter finns längre ned på sidan och på respektive sida för de olika tjänsterna.

En del av Forum Sydost och Kliniska Studier Sverige

Forum Östergötland vid Linköpings universitet och Region Östergötland är, tillsammans med Forskningssektionen i Region Kalmar län och Futurum i Region Jönköpings län, Forum Sydost. Vi är den sydöstra sjukvårdsregionens nod i det nationella samarbetet Kliniska Studier Sverige. Tillsammans med resten av landets sjukvårdsregioner jobbar vi för att Sverige ska vara ett konkurrenskraftigt och attraktivt land att bedriva klinisk forskning i.

 

Två medarbetare sitter vid ett bord och skrattar.Forum Östergötland stöttar forskare i kliniska studier.

Vi söker en ny medarbetare

Nu söker vi ytterligare en forskningskoordinator till vårt team.

Gå till Lediga jobb på LiU.

 

 

Tjänster
Visa/dölj innehåll

Utbildningar i urval
Visa/dölj innehåll

Prenumerera på nyheter

Här på Forum Östergötlands hemsida lyfter vi framför allt det lokalt relevanta inom området kliniska studier, så återkom gärna hit. Du kan också få uppdateringar per e-post.

Ibland kommer våra egna nyheter med i nedanstående nyhetsutskick, men det säkraste är att återkommande besöka vår hemsida. Är du forskningssjuksköterska kan du också gå med i vårt nätverk för forskningssjuksköterskor som länkas under "Utbildning och nätverk".

Medicinska fakultetens nyhetsbrev

Medicinska fakultetens nyhetsbrev finns för den som är intresserad av forskning och utbildning inom medicin, vård och folkhälsa på Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet. Du anmäler dig på https://lists.liu.se/mailman/listinfo/hu-info

 

Kliniska Studier Sveriges nationella nyhetsnotiser

För en större nationell överblick inom området kliniska studier – prenumerera på nyheter, kalenderaktiviteter och goda exempel på www.kliniskastudier.se/prenumerera.

Kontakta oss
Visa/dölj innehåll

Kontakt och besöksadress

Forum Östergötland

E-post: forumo@regionostergotland.se

Telefon: 010–103 35 55

 

Hus 008, ingång 50, plan 10
Universitetssjukhuset i Linköping
581 85 Linköping

Kliniska forskningsenheten (KFÖ)

E-post: kliniskaforskningsenheten@regionostergotland.se

Telefon: 010–103 17 14

 

Norra entrén, hus 443, ingång 7, plan 10
Universitetssjukhuset i Linköping
581 85 Linköping


Medarbetare Forum Östergötland