Sätt guldkant på Studenthuset!

Den 30 augusti inviger LiU ett helt igenom hållbart Studenthus.
Här ska våra studenter få de bästa förutsättningarna att ta sig an samtidens utmaningar. Nu söker vi möjliggörare som tillsammans med oss vill sätta guldkant på innehållet?

Linköpings universitet siktar på att vara den mest attraktiva universitetsutbildningen i landet. Studenthuset blir navet på Campus Valla och en mötesplats för studenter, forskare, anställda och besökare. Här ska nya idéer och arbetssätt skapas och utvecklas. Det kommer definitivt att bli något utöver det vanliga som vi tror ytterligare kommer att stärka vår position i konkurrensen om morgondagens studenter.

Sätt guldkant på StudenthusetStudenthuset har certifiering - "Miljöbyggnad guld"

Vi söker möjliggörare

Vill du verka för fler framsteg tillsammans med oss? Med ett finansiellt tillskott till teknik och aktiviteter kan vi utveckla ett mer kreativt innehåll till Studenthusets verksamheter. Det hjälper till att lägga oss i framkant och är relevant för både näringslivet och samhället som helhet. Välkommen att bidra för att tillsammans med oss nå visionen om ”Alla tiders mest dynamiska studiemiljöer”.

Det här vill vi möjliggöra tillsammans med dig

Gränslösa testmiljöer

Digimaker är ett digitalt labb och en Makerspace-yta där studenter och forskare från olika discipliner kan testa idéer och digitala tekniker under nya kreativa arbetsformer.

Idag kan vi erbjuda ett grundläggande utbud av digital teknik. Med ett finansiellt tillskott till teknik kan vi nå lite längre och vidareutveckla det vi brinner för inom digital mediaproduktion och kommunikation. Har du egen teknik du vill testa och utveckla i denna miljö så är det självklart välkommet.

Just nu önskar vi finansiellt stöd till följande: Interaktiv presentationsvägg, interaktiva skärmar, touchbord, 3D-scanners, byggsatser och sensorer.

Mer om Digimaker

Digitala lärmiljöer

Didacticum är ett pedagogiskt utvecklingscenter som stimulerar lärare att testa oprövade arbetssätt att undervisa med hjälp av nya digitala tekniker och verktyg.

Här vill vi erbjuda de allra bästa förutsättningarna för våra lärare att förbereda studenter för framtidens digitala samhälle. Med ett finansiellt stöd till teknikutrustning kan vi utveckla fler innovativa metoder och nya sätt att undervisa.

Just nu önskar vi finansiellt stöd till följande: Pod-studio, videokonferensrobotar, lightboardstudio, utrustning till VR/AR-studio.

Didacticum

Innovativa aktiviteter

Studenthuset har en publik öppen yta med obegränsade möjligheter att utveckla en innovativ programverksamhet för alla.

Vid husets mittpunkt och centrala mötesplats vill vi skapa aktiviteter, sprida idéer och engagera människor världen över att hålla inspirerande föredrag. Det finns ett engagemang men ingen given budget att arrangera den mångfald av föredrag vi önskar erbjuda.

Vi önskar finansiellt stöd för att kunna fylla Studenthuset med innovativa aktiviteter för studenter och forskare såväl som alumner, företag och andra nyfikna.

Så kan du synas i Studenthuset
Visa/dölj innehåll

Beskuren skissbild på givarvägg i Studenthuset
Skissbild på "en givande vägg" där Studenthusets givare kommer att synliggöras.

En givande vägg

Vi uppmärksammar gärna bidrag från 5 000 kr på en "givande vägg" – en installation vi hoppas kommer att växa med oss i framtiden.

Namnge ett rum

Det finns möjlighet att namnge ett rum och på så sätt göra ett större avtryck i Studenthuset.  Det innebär att ett rum döps i ditt namn och blir synligt i bokningssystemet. Inne i rummet kommer vi att synliggöra dig genom en kortare text eller citat. Kanske vill du namnge ett rum tillsammans med andra? Tillexempel med alumner från samma sektion? Allt är möjligt, kontakta oss så berättar vi hur det går till!

Vi tar tacksamt emot stöd från både privatpersoner, stiftelser, organisationer och företag.

Så kan du bidra
Visa/dölj innehåll

Ge med hjärnan – känn i hjärtat!

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi vill utveckla, om hur det går till och om hur du bäst kan sätta guldkant på Studenthuset. Eller maila kontaktuppgifter till liudonation@liu.se så kontaktar vi dig. Har du redan bestämt dig så går det bra att bidra här och nu, via bankgiro eller Swish.

SWISH: 123 357 6733
BG: 743 - 8799

Märk din gåva med ”Studenthuset” och maila ditt namn och kontaktuppgifter till liudonation@liu.se i samband med din insättning. Då har vi möjlighet att kontakta dig, tacka för din gåva samt diskutera hur du vill bli uppmärksammad.

Tillsammans ser vi till att ditt bidrag, oavsett storlek, gör nytta. Vi sätter varje krona i arbete och vi lovar att räntan landar rakt i allas våra hjärtan.

Studenthuset invigs 30 augusti