Sätt guldkant på Studenthuset tillsammans med oss!

Studenthuset är ett möjligheternas hus där våra studenter ska få de allra bästa förutsättningarna att ta sig an samtidens utmaningar. Vill du sätta guldkant på verksamheterna i huset och samtidigt göra ett personligt avtryck?

Foto Anna Nilsen

Med ett finansiellt tillskott till teknik och aktiviteter kan vi utveckla ett mer kreativt innehåll till Studenthusets verksamheter. Det hjälper oss att ligga i framkant vilket är relevant för både näringslivet och samhället som helhet. Våra studenterna kommer att dra nytta av varje krona. Välkommen att bidra för att tillsammans med oss nå visionen om ”Alla tiders mest dynamiska studiemiljöer”.

Studenthuset rymmer 1 000 studieplatser, bibliotek, restaurang, testlabb, pedagogiska lärmiljöer och generöst med sociala ytor. Här kan studenter, forskare, lärare och besökare mötas på en gemensam plats. Det är ett hus utöver det vanliga som vi tror ytterligare kommer att stärka vår position om morgondagens studenter.

Det här vill vi utvecklaVisa/dölj innehåll

En 3D-skrivare och en person med VR-glasögon.Testa VR eller skriv ut i 3D på DigiMaker hos biblioteket.

Makerspace-yta

Digimaker är en kreativ miljö där studenter och forskare kan testa och utveckla nya tekniker och metoder. En yta att dela erfarenheter som främjar interdisciplinära samarbeten.

Här pågår workshops på olika teman och det skapas podcast, filmer, 3D-utskrifter och prototyper av alla slag. Idag kan vi erbjuda ett grundläggande utbud av digital teknik. Med ett finansiellt tillskott till teknik kan vi nå ännu längre och vidareutveckla det vi brinner för inom digital mediaproduktion och kommunikation. Vi önskar  finansiellt stöd till bland annat: Interaktiv presentationsvägg, interaktiva skärmar, touchbord, 3D-scanners, byggsatser och sensorer.

Mer om Digimaker

Lärare föreläser om arbetsfysiologi vid Lightboard

Kristofer Hedman föreläser vid Lightboard om arbetsfysiologi

Digitala lärmiljöer

Didacticum är ett pedagogiskt utvecklingscenter som stimulerar lärare att testa nya arbetssätt att undervisa med hjälp av nya digitala tekniker och verktyg.

Här utvecklas fysiska och digitala lärmiljöer som med nya kreativa metoder att undervisa på ska bidra till utveckling av universitetets utbildning och undervisning. Med ett finansiellt stöd till teknikutrustning kan vi erbjuda ännu bättre förutsättningarna för LiU:s lärare att förbereda studenter för framtidens digitala samhälle  Vi önskar finansiellt stöd till bland annat: Pod-studio, videokonferensrobotar, lightboardstudio, utrustning till VR/AR-studio.

Didacticum

Gruppen Quintek har samling i Studenthuset.

Foto Danne Kalmlin

Föreläsningar med alumner

Lövverket är en publik yta i Studenthuset som vi vill fylla med intressanta föredrag tillsammans med våra alumner.

Vid den centrala mötesplats vill vi engagera alumner världen över att hålla inspirerande föredrag på olika teman. Vi vill erbjuda dialog, sprida kunskap, bygga nätverk och skapa förutsättningar för att bredda studenternas karriärvägar. Idag finns ingen budget till detta, men med ett finansiellt stöd kan vi arrangera programverksamhet med alumner för och med våra studenter i Studenthuset.

Så kan du bidraVisa/dölj innehåll

Ge med hjärnan – känn i hjärtat!

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du bäst kan sätta guldkant på Studenthuset. Har du redan bestämt dig så går det bra att bidra här och nu, via bankgiro eller Swish.

SWISH: 123 357 6733
BG: 743 - 8799

Märk din gåva med ”Studenthuset” och maila ditt namn och kontaktuppgifter till liudonation@liu.se i samband med din insättning. Då har vi möjlighet att kontakta dig, tacka för din gåva samt diskutera hur du vill bli uppmärksammad.

Tillsammans ser vi till att ditt bidrag, oavsett storlek, gör nytta. Vi sätter varje krona i arbete och vi lovar att räntan landar rakt i allas våra hjärtan.

Gör ett personligt avtryckVisa/dölj innehåll

En givande vägg
"En givande vägg" med Studenthusets alla  givare..

En "Givande vägg"

Alla som stödjer Studenthuset får sitt namn uppsatt på vår ”Givande vägg”. Formerna på väggen har tre storlekar och nivåer som visar omfattningen av bidrag från 5 000 kr, 50 000 kr och 100 000 kr.

Namnge ett rum

Om du vill göra ett mer personligt avtryck så finns det möjlighet att namnge ett av studenternas 16 grupprum. Ditt namn blir då väl synligt både utanför samt inne i rummet, via studenternas bokningssystem och på den "Givande väggen" vid entrén. Nivån på gåva för att namnge ett rum uppgår till en summa från 50 000 kr.

Du kan namnge ett rum som privatperson, organisation eller företag. Kanske vill du namnge ett rum tillsammans med andra? Allt är möjligt. Kontakta oss så berättar vi mer om förutsättningar och tillvägagångssätt!

Mer om StudenthusetVisa/dölj innehåll

Kontakta ossVisa/dölj innehåll