Sätt guldkant på Studenthuset tillsammans med oss!

Studenthuset är ett möjligheternas hus där våra studenter ska få de allra bästa förutsättningarna att ta sig an samtidens utmaningar. Vill du tillsammans med oss sätta guldkant på verksamheterna i huset och samtidigt göra ett personligt avtryck?

Studenthuset rymmer 1 000 studieplatser, bibliotek, restaurang, testlabb, pedagogiska lärmiljöer och generöst med sociala ytor. Här kan studenter, forskare, lärare och besökare mötas på en gemensam plats. Det är ett hus utöver det vanliga som vi tror ytterligare kommer att stärka vår position om morgondagens studenter.

Foto Anna Nilsen

Vi söker möjliggörare

Vill du verka för fler framsteg tillsammans med oss? Med ett finansiellt tillskott till teknik och aktiviteter kan vi utveckla ett mer kreativt innehåll till Studenthusets verksamheter. Det hjälper oss att ligga i framkant vilket är relevant för både näringslivet och samhället som helhet. Våra studenterna kommer att dra nytta av varje krona. Välkommen att bidra för att tillsammans med oss nå visionen om ”Alla tiders mest dynamiska studiemiljöer”.

Såhär uppmärksammar vi våra givare

En givande vägg
"En givande vägg" med Studenthusets alla  givare..

En "Givande vägg"

Alla som stödjer Studenthuset får sitt namn uppsatt på vår ”Givande vägg”. Formerna på väggen har tre storlekar och nivåer som visar omfattningen av bidrag från 5 000 kr, 50 000 kr och 100 000 kr.

Namnge ett rum

Om du vill göra ett mer personligt avtryck så finns det möjlighet att namnge ett av studenternas 16 grupprum. Ditt namn blir då väl synligt både utanför samt inne i rummet, via studenternas bokningssystem och på den "Givande väggen" vid entrén. Nivån på gåva för att namnge ett rum uppgår till en summa från 50 000 kr.

Du kan namnge ett rum som privatperson, organisation eller företag. Kanske vill du namnge ett rum tillsammans med andra? Allt är möjligt. Kontakta oss så berättar vi mer om förutsättningar och tillvägagångssätt!

Det här vill vi använda pengarna till

Foto Thor Balkhed

Gränslösa testmiljöer

Digimaker är ett digitalt labb och en Makerspace-yta där studenter och forskare från olika discipliner kan testa idéer och digitala tekniker under nya kreativa arbetsformer.

Idag kan vi erbjuda ett grundläggande utbud av digital teknik. Med ett finansiellt tillskott till teknik kan vi nå lite längre och vidareutveckla det vi brinner för inom digital mediaproduktion och kommunikation. Har du egen teknik du vill testa och utveckla i denna miljö så är det självklart välkommet.

Just nu önskar vi finansiellt stöd till bland annat: Interaktiv presentationsvägg, interaktiva skärmar, touchbord, 3D-scanners, byggsatser och sensorer.

Mer om Digimaker

Flera bildskärmar som visar olika motiv. Foto kentoh

Digitala lärmiljöer

Didacticum är ett pedagogiskt utvecklingscenter som stimulerar lärare att testa oprövade arbetssätt att undervisa med hjälp av nya digitala tekniker och verktyg.

Här vill vi erbjuda de allra bästa förutsättningarna för våra lärare att förbereda studenter för framtidens digitala samhälle. Med ett finansiellt stöd till teknikutrustning kan vi utveckla fler innovativa metoder och nya roliga sätt att undervisa.

Just nu önskar vi finansiellt stöd till bland annat: Pod-studio, videokonferensrobotar, lightboardstudio, utrustning till VR/AR-studio.

Didacticum

Foto Anna Nilsen

Innovativa aktiviteter

Studenthuset har en publik öppen yta med obegränsade möjligheter att utveckla en innovativ programverksamhet för alla.

Vid husets mittpunkt och centrala mötesplats vill vi skapa aktiviteter, sprida idéer och engagera människor världen över att hålla inspirerande föredrag. Det finns ett engagemang men ingen given budget att arrangera den mångfald av föredrag vi önskar erbjuda.

Vi önskar finansiellt stöd för att kunna fylla Studenthuset med innovativa aktiviteter för studenter och forskare såväl som alumner, företag och andra nyfikna.

Så kan du bidra
Visa/dölj innehåll

Ge med hjärnan – känn i hjärtat!

Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi vill utveckla, om hur det går till och om hur du bäst kan sätta guldkant på Studenthuset. Eller maila kontaktuppgifter till liudonation@liu.se så kontaktar vi dig. Har du redan bestämt dig så går det bra att bidra här och nu, via bankgiro eller Swish.

SWISH: 123 357 6733
BG: 743 - 8799

Märk din gåva med ”Studenthuset” och maila ditt namn och kontaktuppgifter till liudonation@liu.se i samband med din insättning. Då har vi möjlighet att kontakta dig, tacka för din gåva samt diskutera hur du vill bli uppmärksammad.

Tillsammans ser vi till att ditt bidrag, oavsett storlek, gör nytta. Vi sätter varje krona i arbete och vi lovar att räntan landar rakt i allas våra hjärtan.

Mer om Studenthuset