Didacticum (DID)

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är
att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk
utveckling av universitetets utbildning och undervisning.

Enligt Linköpings universitets strategi ska universitetet attrahera och examinera eftertraktade studenter och doktorander.

För att kunna erbjuda utbildningar av högsta kvalitet behöver universitetets lärare kontinuerlig kompetensutveckling. Vi på Didacticum erbjuder denna kompetensutveckling i form av exempelvis kurser, seminarium och workshops. Tanken är att lärarna ska utvecklas och lära sig nya sätt att bedriva utbildning och examination i olika lärmiljöer.

Didacticum är ett pedagogiskt centrum som är inrättat av rektor. Här arbetar pedagogiska utvecklare och annan personal som är inlånade från hela universitetet och tillsammans ska vi på ett kreativt och innovativt sätt driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning.

Vår verksamhet ska syfta till kompetensutveckling av såväl enskilda medarbetare som grupper av anställda och ska komplettera det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Didacticums Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på Didacticums nyhetsbrev, det ges ut ca 1 gång i månaden.

Coronavirus - så agerar LiU

Linköpings universitet har samlat all information rörande coronaviruset på insidan.

Där finns även våra rekommendationer till lärare som ska examinera online och undervisa online.

Aktiviteter som Didacticum arrangerar Visa/dölj innehåll

28 april 2021

Humanistiska och samhällsvetenskapliga perspektiv pa bildning och hållbar utveckling

kl. 13.00 – 14.15 Zoom (länk till Zoom-rum får du i din bekräftelse)

Den 28 april arrangerar Didacticum en gästföreläsning med författarna och redaktörerna  till rapporten Humanistiska och samhällsvetenskapliga perspektiv på bildning och hållbar utveckling: Magnus Boström, Christian Lundahl och Johan Öhman, Örebro universitet. 

11 maj 2021

Webbinarium, Du som undervisar, lär dig mer om ramverket kring Community of inquiry

kl. 16.00 – 17.00 Zoom

LiU:s pedagogiska centrum Didacticum bjuder in dig till ett webbinarium där du kan lära dig mer om ramverket kring Community of Inquiry (CoI) och hur den metoden kan användas för att utforma och förbättra studenternas lärande. Webbinariet ges på engelska. Dr Marti Cleveland-Innes är professor och ordförande för Center for Distance Education vid Athabasca University. Hon har också varit gästforskare vid Institutionen för lärande (KTH). Anmäl dig senast 8 maj. Du får länk till Zoom när du har anmält dig.

Kontakt

Didacticums nyheter och andra artiklar som rör pedagogik, utbildning m.m.Visa/dölj innehåll

Kontakta ossVisa/dölj innehåll

MedarbetareVisa/dölj innehåll