Didacticum (DID)

Didacticum är ett centrum inrättat av rektor. Vår uppgift är
att på ett kreativt och innovativt sätt bidra till en pedagogisk och didaktisk
utveckling av universitetets utbildning och undervisning.

Enligt Linköpings universitets strategi ska universitetet attrahera och examinera eftertraktade studenter och doktorander.

För att kunna erbjuda utbildningar av högsta kvalitet behöver universitetets lärare kontinuerlig kompetensutveckling. Vi på Didacticum erbjuder denna kompetensutveckling i form av exempelvis kurser, seminarium och workshops. Tanken är att lärarna ska utvecklas och lära sig nya sätt att bedriva utbildning och examination i olika lärmiljöer.

Didacticum är ett pedagogiskt centrum som är inrättat av rektor. Här arbetar pedagogiska utvecklare och annan personal som är inlånade från hela universitetet och tillsammans ska vi på ett kreativt och innovativt sätt driva och bidra till en pedagogisk och didaktisk utveckling av universitetets utbildning och undervisning.

Vår verksamhet ska syfta till kompetensutveckling av såväl enskilda medarbetare som grupper av anställda och ska komplettera det utvecklingsarbete som bedrivs inom fakulteter och institutioner.

Didacticums Nyhetsbrev

Välkommen att prenumerera på Didacticums nyhetsbrev, det ges ut en gång per termin.

Aktiviteter arrangerade av DidacticumVisa/dölj innehåll

3 februari 2022

SWEDNET Konferens 2022

03 februari 2022 kl. 11.30 - 04 februari 2022 kl. 13.30 Digitalt

SWEDNET är ett nationellt nätverk för pedagogiska utvecklare i Sverige. Temat för 2022 års konferens är ”Öppenhet och samarbete”. Ambitionen med arrangemanget är att ge förutsättningar för oss som jobbar med högskolepedagogiska frågor att lära av varandra. Vi vill med nytänkande till både form och innehåll inspirera pedagogiska utvecklare inom akademien att reflektera kring hur vi kan bidra till ökad delningskultur.

Kontakt

Gunvor Larsson Torstensdotter

Relaterad informationVisa/dölj innehåll

Didacticums nyheter och andra artiklar som rör pedagogik, utbildning m.m.Visa/dölj innehåll

Kontakta ossVisa/dölj innehåll

MedarbetareVisa/dölj innehåll