Studenthuset

Studenthuset

Den övergripande visionen är att Linköpings universitet ska vara "ett universitet med internationell lyskraft - där människor och idéer möts och utvecklas". Ett steg i denna riktning är Studenthuset som stod klart och invigdes hösten 2019. Ett möjligheternas hus med plats för studier, arbete och nya tankar. En plats för studenter, forskare och lärare att mötas.

Studenthuset är invigt

Upptäck Studenthuset

Studenthuset är nu invigt. Välkommen in och ta del av möjligheterna i huset.

Nyheter om Studenthuset

Personer står och pratar i en korridor.

Utbildningsministern om Studenthuset: "Magnifikt"

2015 var hon ordförande i styrelsen för Linköpings universitet och beslutade om bygget av Studenthuset. Nu är Anna Ekström (S) utbildningsminister och imponerad av jättehuset på Campus Valla.

– Det skulle inte vara svårt att bygga studenthuset i lego, men en klurighet är fönstren eftersom de är olika stora, säger Albin Hansson.

LiU-student tävlar i Lego Masters

Den 20-åriga LiU-studenten Albin Hansson ska tävla i höstens säsong av Lego Masters på TV4. Hans mål efter civilingenjörsutbildningen i design och produktutveckling är att bli legodesigner.

Studenthuset finalist i internationell arkitekttävling

Studenthuset på Campus Valla invigdes för snart två år sedan och har sedan dess belönats med flera priser. Nu är Studenthuset också en av finalisterna i årets upplaga av WAF Awards, den internationella tävlingen som också kallas VM i arkitektur.

Bidra till Studenthuset