SeGRID 2019

Linköpings universitet välkomnar den nya generationen tjänstemän inom offentlig förvaltning till kursen SeGRID (Sustainable e-Government for Resilient and Innovative Democratic Public Administration), som ges i augusti 2019.

SeGRID ingår som en modul i Svenska Institutets program SI Summer Academy for Young Professionals (SAYP) och riktar sig till unga deltagare från Östersjöregionen. Alla ansökningar till programmet går via Svenska institutets hemsida.

Läs mer om programmet SI Summer Academy for Young Professionals (SAYP) på Svenska institutets webbplats.

Bakgrund

Digitaliseringen präglar allt mer av vår samtid. Offentlig förvaltning ska vara hållbar, legitim och ha medborgarnas förtroende. Det kräver att den offentliga förvaltningen följer med i digitaliseringen. Det här kallas e-förvaltning.

Vad är e-förvaltning?

E-förvaltning är ett brett begrepp. Det kan handla om enkla system, som att digitalt kunna ta reda på kommunhusets öppettider.

E-förvaltning kan också vara avancerade system. Ett exempel är Skatteverkets e-deklaration, som är ett komplext och automatiserat system.

Syfte

Kursen syftar till att utveckla kompetenser och adressera utmaningar kring långsiktigt hållbar e-förvaltning i ett digitalt samhälle genom ett interaktivt lärande med förankring i såväl teori som praktik.

SeGRID på två minuter
Visa/dölj innehåll

Ta en titt på videon där tre unga yrkesverksamma, två LiU-forskare och en representant från svenska institutet berättar om vilken inverkan SeGRID-modulen hade och betydelsen av hållbar e-förvaltning i ett digitalt samhälle.

Vem kan gå kursen?

Mer om Campus Valla och Linköpings universitet

SeGRID 2018

SeGRID 2018

Är du nyfiken på vad Segrid handlar om? Se vad årets deltagare har att säga om SeGRID.