Ska du börja studera vid LiU och har en läsnedsättning? Då har du rätt att låna talböcker. På biblioteket kan du få hjälp med att skapa ett konto till talbokstjänsten Legimus.

Talboksservice till studenter vid LiU

På biblioteket kan du få ett konto så att du själv kan ladda ner de böcker du behöver från Legimus. Utifrån dina behov väljer du om du vill låna talböcker, e-textböcker eller punktskriftsböcker.

Biblioteket kan beställa nyproduktion av obligatorisk kurslitteratur om den inte redan finns inläst som talbok eller i annat anpassat medium. Nyproduktion kan endast beställas till studenter som läser en kurs eller ett program på Linköpings universitet och har sitt konto till Legimus kopplat till universitetsbiblioteket. De flesta böcker blir klara inom 8 veckor.

Läs mer om Legimus (legimus.se)
 
På intranätet Liunet student finns en sida för läshinder där du som student kan boka tid om du behöver ett Legimuskonto. Beroende på vilket campus du studerar på kan du träffa en kontaktperson på Vallabiblioteket, Medicinska biblioteket eller Campus Norrköpings bibliotek.
 

Övrigt stöd för studenter med läshinder

Som student vid LiU har du även tillgång till datorbaserade program för talsyntes och rättstavning. Det finns bokningsbara resursrum på de olika biblioteken med tillgång till programvarorna.

När du påbörjat dina studier vid LiU kan du läsa mer om läshinder och det stöd du kan få  på intranätet för studenter, Liunet student. Har du några frågor kring det stöd du kan få från biblioteket är du välkommen att kontakta oss via e-post.

Kontakt

biblioteket@liu.se

Våra bibliotek