Campus Norrköpings bibliotek (CNB)

Campus Norrköpings bibliotek svarar för biblioteksservicen till universitetets utbildningar och forskning vid Campus Norrköping.

CNB är även öppet för allmänheten och är beläget i det gamla industrilandskapet vid Motala ström i Norrköping. Boksamlingen innehåller litteratur inom i huvudsak vård, teknik, pedagogik och samhällsvetenskap men biblioteket tillhandahåller även böcker inom andra ämnen. Det finns till exempel en del skönlitteratur, både för vuxna och för barn och unga. 

Biblioteket är en utmärkt plats att sitta och studera på. Här finns både tysta läsplatser, bord där man kan sitta och arbeta i grupp samt grupprum som kan bokas via LiU:s lokalbokningssystem. Här finns även terrassen där man kan sitta utomhus och plugga med utsikt över Strömmen och industrilandskapet. Det finns hiss mellan bibliotekets båda våningsplan.

I biblioteket finns DigiMaker, som är bibliotekets digital lab och makerspace. Här finns bland annat utrustning för digitalt berättande, VR och 3D-skrivare, som går bra att låna efter att man har fått en introduktion. 

På Campus Norrköpings bibliotek har alla LiU-studenter och anställda med ett giltigt LiU-kort med pinkod tillgång till bibliotekets lokaler även utanför ordinarie öppettider.

Läs mer: Meröppet på biblioteket

Återlämning av böcker sker i återlämningsapparaten inne i biblioteket. Det är också möjligt att återlämna böcker i ett bokinkast i korridoren utanför bibliotekets entré. Personer utan LiU-kort måste återlämna böckerna under bibliotekets öppettider. Studenter och personal kan även lämna under Meröppet.

Välkommen till Campus Norrköpings bibliotek!

Rundtur på Campus Norrköpings bibliotek

Mer om Campus Norrköping

Övriga campusbibliotek

Kontaktuppgifter

Kontakt- och adressuppgifter för Campus Norrköpings bibliotek

Kontaktuppgifter

Campus Norrköpings bibliotek

E-post: biblioteket@liu.se

Telefon: 011-36 30 60

Besöksadress

Campus Norrköpings bibliotek
Kåkenhus, Bredgatan 33
Campus Norrköping

Postadress

Campus Norrköpings bibliotek
601 74 Norrköping 

Personal