Medicinska biblioteket (MB)

Medicinska biblioteket är beläget på Campus US vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det enklaste sättet att hitta hit är via ingång 65.

Medicinska bibliotekets verksamhet och tjänster är anpassade för Linköpings universitets utbildningar och forskning vid Medicinska fakulteten men biblioteket är även öppet för allmänheten. Samlingarna omfattar ämnesområdena medicin, vård och folkhälsa. 

Biblioteket har många läsplatser och är indelat i olika zoner efter ljudnivå. För den som vill läsa i en helt tyst miljö finns den tysta läsesalen längst in i lokalen.

LiU-studenter och LiU-anställda vid Medicinska fakulteten, Campus US, som har ett giltigt LiU-kort med pinkod har tillgång till bibliotekets lokaler även utanför ordinarie öppettider. Läs mer: Meröppet på biblioteket

Återlämning av böcker sker i återlämningsapparaten inne i biblioteket. Det är också möjligt att återlämna böcker i ett bokinkast i korridoren utanför bibliotekets entré. Personer utan LiU-kort måste återlämna böckerna under bibliotekets öppettider. Studenter och personal kan även lämna under Meröppet.

Välkommen till Medicinska biblioteket!

Mer om biblioteket och Campus US Visa/dölj innehåll

Övriga campusbibliotek Visa/dölj innehåll

Kontaktuppgifter Visa/dölj innehåll

Kontakta Medicinska biblioteket

E-post: biblioteket@liu.se

Telefon: 013-28 19 91

Besöksadress

Medicinska biblioteket Universitetssjukhuset, ingång 65 Campus US

Postadress

Medicinska biblioteket
Universitetssjukhuset
581 85 Linköping

Personal Visa/dölj innehåll