Medicinska biblioteket (MB)

Medicinska biblioteket är beläget på Campus US vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det enklaste sättet att hitta hit är via ingång 65.

Medicinska bibliotekets verksamhet och tjänster är anpassade för Linköpings universitets utbildningar och forskning vid Medicinska fakulteten men biblioteket är även öppet för allmänheten. Samlingarna omfattar ämnesområdena medicin, vård och folkhälsa. 

Biblioteket har många läsplatser och är indelat i olika zoner efter ljudnivå. För den som vill läsa i en helt tyst miljö finns den tysta läsesalen längst in i lokalen.

LiU-studenter och LiU-anställda vid Medicinska fakulteten, Campus US, som har ett giltigt LiU-kort med pinkod har tillgång till bibliotekets lokaler även utanför ordinarie öppettider. Läs mer: Meröppet på biblioteket

Återlämning av böcker sker i återlämningsapparaten inne i biblioteket. Det är också möjligt att återlämna böcker i ett bokinkast i korridoren utanför bibliotekets entré. Låntagare utan LiU-kort måste återlämna sina lån under bibliotekets öppettider. Studenter och personal vid Medicinska fakulteten kan även lämna under Meröppet.

Välkommen till Medicinska biblioteket!

På gång på Medicinska biblioteket

Mer om biblioteket och Campus US

Övriga campusbibliotek

Kontaktuppgifter

Kontakt- och adressuppgifter för Medicinska biblioteket

Kontaktuppgifter

Medicinska biblioteket

E-post: biblioteket@liu.se

Telefon: 013-28 19 91

Besöksadress

Medicinska biblioteket
Universitetssjukhuset,
Campus US, ingång 65

Postadress

Medicinska biblioteket LiU
Universitetssjukhuset
581 85 Linköping

Personal