Musik vid Linköpings universitet

Akademisk festkonsert, Linköpings universitet.

Musik vid Linköpings universitet är ett fristående universitetscentrum inom Institutionen för kultur och kommunikation vid Linköpings universitet. Avdelningen leds av director musices Christina Hörnell. Till musik vid LiU hör Linköpings Studentsångare, den akademiska damkören Linnea, Linköpings akademiska orkester samt Östgöta Kammarkör. Sammanlagt produceras 10-15 konserter per år och tillsammans har ensemblerna gjort större verk som till exempel Tippetts A Child of Our Time, Förklädd gud, Brahms requiem, Carmina Burana, Poulenc Gloria med mera.

Aktiviteter
Visa/dölj innehåll

Konserter: Love's Philosophy - Östgöta kammarkör möter Anders Paulsson

Fredag 23 augusti 2019, kl 19.00 - 20.30

Sankt Laurentii kyrka, Söderköping

 

Lördag 24 augusti 2019, kl 17.00-18.30

Sankt Petri kyrka, Västervik

 

Östgöta Kammarkör bjuder på sensommarkonsert tillsammans med sin dirigent Christina Hörnell och världsartisten, sopransaxofonisten, Anders Paulsson. Det blir ett lättlyssnat och spännande konsertprogram fyllt av klassiska tongångar, inspirerande texter och härlig körmusik. Musiken är skriven av Eriks Esenvalds, Cecilia McDowall, Benjamin Britten, Claude Debussy, Anders Paulsson, Sven Hagvil, James McMillan, Nils Lindberg m fl.

Anders Paulsson har gjort världskarriär med sin sopransaxofon och är sannolikt den förste musikern med en solistkarriär på detta i klassiska sammanhang sällsynta instrument.
Sedan debuten i Carnegie Hall 1992 har Anders framträtt som solist i 25 länder och uruppfört verk av femtiotalet tonsättare. Anders Paulssons bakgrund som klassiskt skolad musiker – utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conservatoire de Bordeaux och Manhattan School of Music i New York – kompletterad med en förkärlek för improvisation har gjort att han har haft förmånen att samarbeta med ett brett spektrum av artister. Han spelade för fredspristagaren Nelson Mandela 1993 och har bl a framträtt i sjutton minusgrader vid nyårsfirandet på Skansen och inför 55 000 åhörare på Yankee Stadium i New York.

Östgöta Kammarkör, som är en del av Musik vid Linköpings universitet, firar i år 30 år som ensemble. Kören har precis gett ut en ny CD tillsammans med bl a Anders Paulsson. Denna CD "Rivers of Light" kommer finnas tillgänglig för försäljning i samband med konserten. CD:n går också att köpa via LiU:s profilshop: https://shop.liu.se/produkt/cd-skiva-ostgota-kammarkor-rivers-of-light/

Varmt välkomna att dela denna kväll med oss!
Konserten har fri entré och en kollekt tas upp vid utgången.

 

 

 

Våra ensembler
Visa/dölj innehåll

Andra ensembler vid Linköpings universitet
Visa/dölj innehåll

Resurser
Visa/dölj innehåll

Nyheter
Visa/dölj innehåll

Kontakta oss
Visa/dölj innehåll