Intresset för barnets bästa och barns behov har vidare lett mig in på funktionshinderfältet, och frågor om villkoren för barns vardagsliv, fritid, självständighet och deltagande i samhället. Min forskning inom det området handlar om hur funktionshindrade barns rätt till fritid kan implementeras och få genomslag i barns och familjers vardagsliv. Jag leder projektet ”Funktionshindrade barns rätt till fritid – en studie av aktiviteter och deltagande i verksamhet för yngre barn med neuropsykiatriska funktionshinder”. Det finansieras av Forte och genomförs i samverkan med KFUM Funkis i Linköping. Jag ansvarar också för ett doktorandprojekt om lägerverksamhet för barn och unga som omfattas av LSS.
Samarbete med det omgivande samhället är viktigt för mig och jag vill att min forskning ska bidra till kunskaps- och verksamhetsutveckling. Jag samverkar med olika aktörer inom adoptionsfältet, såsom adoptionsorganisationer och föreningar för adopterade och adoptivföräldrar, och med idrottsrörelse och intresseföreningar som driver fritidsverksamhet för barn med funktionsnedsättningar. Samverkan rör såväl forskningsprojekt som fortbildning och forskningsinformation. Jag föreläser ofta och gärna på uppdrag av både myndigheter och ideella organisationer och föreningar.
Jag har sedan år 2000 arbetat som lärare vid Linköpings universitet, och jag undervisar nu huvudsakligen inom lärarutbildningen, masterprogrammet i Child Studies och tema Barns forskarutbildning.