Min forskningsresa började utanför akademin, där erfarenheter från omsorgsarbete och ledarskap inom äldreomsorgen väckte mitt intresse för organisering, maktstrukturer och hur dessa påverkar människors liv. Magisterstudierna inom socialt arbete förde mig närmare frågor om jämställdhet och hur normer om vad som är "kvinnligt arbete" påverkar äldreomsorgen.
Som doktorand vid NISAL- nationella institutet för studier om äldre och åldrande fördjupade jag mig i familjeomsorg och anhörigomsorg, med särskilt fokus på mäns erfarenheter som omsorgsgivare. Genom att utmana traditionella föreställningar om kvinnor som de "naturliga" omsorgsgivarna har jag kunnat bidra med nya perspektiv till forskningsfältet.
Min forskning kännetecknas av ett intresse för hur normer, både genusnormer och åldersnormer, påverkar människors liv och möjligheter. Jag är särskilt intresserad av att undersöka hur dessa normer formar våra uppfattningar om vad som är ett "bra liv" och hur de kan skapa både möjligheter och begränsningar.
I mina avslutade forskningsprojekt har jag studerat frågor som ensamhet bland äldre, effekten av mobila geriatriska team och hur sommarkollo kan bidra till ett bättre liv för äldre som upplever ensamhet.
För närvarande är jag engagerad i flera spännande forskningsprojekt:
Anhörigstöd i policy och media: Detta projekt syftar till att undersöka hur anhöriga och äldre i behov av omsorg framställs i policydokument och media. Genom att analysera olika representationer vill vi öka förståelsen för hur dessa framställningar påverkar anhörigas situation och samhällets syn på omsorgsarbete.
Män som omsorgsgivare: Projektet syftar till att studera utvecklingen över tid av mäns engagemang i informell omsorg. Genom att analysera långsiktiga data från omfattande befolkningsundersökningar syftar vi till att belysa mäns roll som omsorgsgivare.
Att bo hemma med demenssjukdom: Tillsammans med ett tvärvetenskapligt team undersöker vi hemtjänstinsatser från beslut till utförande för äldre med demens. Genom att intervjua både anhöriga och personer med demens vill vi få en djupare förståelse för deras upplevelser och behov samt följa hela insatsprocessen. Detta är kopplat både till Projektet Aging i Places with dementia och till forsknigs programmet DEM(H)CARE.