Kurser i japanska och kurser om Japan

På denna webbsida har vi samlat Linköpings universitets utbud av fristående kurser i japanska och kurser om Japan. Kurserna sträcker sig från nybörjarkurser till mer avancerade kurser för dig som vill utveckla din förmåga att använda japanska i yrkeslivet, och lära mer om Japan.

Akihabara, Tokyo.Akihabara, Tokyo. Foto SeanPavonePhoto

Många börjar att studera det japanska språket eller japansk kultur på grund av personligt intresse. Oavsett om du är mangaläsare, Nintendo-spelare eller funderar på yrkesrelaterad verksamhet i Japan kanske det är dags att ta ditt Japan-intresse till nästa nivå.

Fristående kurser på olika nivåer

Det är användbart att kunna japanska av många skäl och på olika nivåer, från att kunna småprata i sociala sammanhang till att använda språket i yrkeslivet. Våra kurser sträcker sig från nybörjarkurser som ger dig grunden i talad och skriven japanska med ett särskilt fokus på professionella sammanhang, till mer avancerade kurser för dig som vill utveckla din förmåga att använda japanska i yrkeslivet. Vi erbjuder också kurser om Japan och japansk kultur på svenska.

Behärska japanska och bli attraktiv på arbetsmarknaden

Att behärska japanska kommer att förbättra din upplevelse av att resa, bo eller arbeta i Japan. Det kan också bidra till att du blir mer attraktiv för företag som jobbar mot Japan.
Nedan kan du se alla våra kurser. Vi har kurser på svenska som fokuserar på Japan och japansk kultur, sedan nybörjarkurser i japanska och slutligen mer avancerade japanska kurser.

Diagram över kursutbudet

Schema över kurser.

Fristående kurser i japanska och relaterade ämnen

I diagrammet visas kurser på samma språknivå bredvid varandra och du kan se den rekommenderade nivån i japanska till vänster.

Först kommer kurser som fokuserar på Japan och japansk kultur på svenska, sedan nybörjarkurser och därefter fortsättningskurser. I diagrammet visas kurser på samma nivå i olika färger. Du kan se vilka förkunskaper du behöver till vänster. Språkkurserna i japanska ges på engelska och kräver inte att du kan svenska.

Diagrammet finns även som pdf-fil

Nedanför diagrammet beskrivs varje kurs mer utförligt med länkar till universitetskatalogen där du kan hitta mer information om kursen inklusive kursplanen. 

På respektive kurssida finns information om hur du anmäler dig till kursen.

Fristående kurser i japanska och relaterade ämnen

Asienkunskap - inriktning Japan

Anmäl dig till kurserna

Information om hur du anmäler dig till våra fristående kurser hittar du på respektive kurssida.

Vi undervisar i japanska

Japanska på utbildningsprogram

Tre av våra utbildningsprogram erbjuder kurser i japanska. Att integrera ekonomi, matematik, fysik, juridik och språk är unikt för Linköpings universitet.

Vår pedagogik är unik i Sverige genom att vi i språkkurserna utgår från den fackkunskap som du får inom programmets ordinarie kurser i till exempel ekonomi, juridik eller teknik. Inom dessa kurser får du lära dig att tillämpa det aktuella språket. På detta sätt ger språkundervisningen din utbildning ett mervärde och en internationell trovärdighet som få andra program kan erbjuda.

I Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi med internationell inriktning japanska (300 hp) och i Civilingenjörsprogrammet i teknik, fysik och elektroteknik med internationell inriktning japanska (300 hp) ingår professionskurser i japanska. I utbildningen Asienkunskap - inriktning Japan (60 hp) läser du kurser i japanska och kurser om Japan.

Information om hur du söker till utbildningarna hittar du på respektive programsida.

Vi erbjuder också motsvarande kurser och program på kinesiska

Relaterat innehåll