Fackspråk (SPRÅK)

Fackspråk erbjuder fackspråkskurser i franska, tyska, spanska, engelska, japanska och kinesiska inom utbildningsprogram på filosofiska och tekniska fakulteten. 

Språket - en nyckel till internationell kompetens

Idag lever vi i en mångkulturell och globaliserad värld. För att våra studenter ska kunna samarbeta, driva internationella affärer, samtala, läsa utländska tidningar, förstå sina partners beteende och tänkesätt eller känna sig bekväm i en affärsförhandling, behöver de också känna till landets kultur och särskilt affärskultur. Därför får våra studenter också lära sig hur man till exempel redovisar ett företag i Spanien, hur produktutveckling går till i Tyskland, vilken juridisk form som passar bäst för ett dotterbolag i Frankrike, etc. Men även hur man förbereder och presenterar ett material muntligt och skriftligt inför en utländsk målgrupp.

Vi hjälper dig med dina internationella ambitioner!

Denna unika kombination av kommunikativa färdigheter, interkulturell kompetens och fackkunskaper som vi jobbar med på fackspråk vid Linköpings universitet, syftar till att ge våra studenter verktygen som de behöver för att klara av sina studier och sedan kunna arbeta och driva affärer utomlands.
 

Vårt mål är att studenter ska både behärska språket och kulturen, men även skall känna sig hemma och bekväm bland engelska, franska, spanska, tyska, kinesiska eller japanska ingenjörer, ekonomer och jurister i deras framtida internationella arbete.

Utbildningar
Visa/dölj innehåll

Utbildningsprogram med inriktning mot språk

Fristående kurser
Visa/dölj innehåll

Kontakta oss
Visa/dölj innehåll

Adress

Besöksadress

Avdelningen för fackspråk

Infart 1, Hans Meijers väg
A-huset, ingång 17-19
Campus Valla, Linköping

Postadress

Linköpings universitet

Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling
Avdelningen för fackspråk
581 83 Linköping

Medarbetare
Visa/dölj innehåll

Engelska 
Visa/dölj innehåll

Tyska
Visa/dölj innehåll

Franska
Visa/dölj innehåll

Spanska
Visa/dölj innehåll

Japanska och kinesiska
Visa/dölj innehåll

Organisation
Visa/dölj innehåll