Rankningslistor

Universitetsrankningar använder olika metoder för att försöka mäta kvalitet på universitet och högskolor. Här redovisas de internationella rankningar som bedöms vara relevanta för Linköpings universitet.

Universitetsrankningar har fått stort genomslag under de senaste åren och det finns en mängd olika aktörer på området. Listan nedan omfattar de internationella rankningar som bedöms vara relevanta för Linköpings universitet:

• Academic Rankings of World Universities (ARWU, den så kallade Shanghailistan)
  • QS World University Rankings
  • Times Higher Education (THE) World University Rankings

Förutom Linköpings universitets placering på dessa listor har även LiU:s placering på ett urval av Shanghailistans ämnesspecifika rankningar inkluderats. LiU:s placering på listorna som omfattar endast yngre lärosäten på QS World University Rankings och THE World University Rankings har också redovisats.

LiU:s placering på tre universitetsrankningarVisa/dölj innehåll

Academic Rankings of World Universities

Institute of Higher Education, Shanghai Jiao Tong University
2019: LiU:s plats: 301–400 (349)

Academic Ranking or World Universities – Global Ranking of Academic Subjects

I Shanghailistans ämnesrankningar 2019 återfinns LiU inom topp 100 i fyra ämnen:
Nursing (50), Telecommunication Engineering (51–75), Electrical and Electronic Engineering (76–100), Energy Science and Engineering (76–100).

QS World University Rankings

QS Quacquarelli Symonds
2021: LiU:s plats: 362

QS Top 50 Universities Under 50