Samverka med oss

Samverkan vid Medie- och informationsteknik

Vill ni samverka med oss? Medie- och informationsteknik kan bidra med expertis inom visualisering, datorgrafik, artificiell intelligens och design, och vi är alltid intresserade av nya möjligheter till samverkan. Kontakta i första hand Per Johannesson. Läs gärna om några av våra samverkansprojekt nedan. 

Pågående samverkan

Stort gult hus med skylt Visualiseringscenter C

Ett visualiseringscenter för att förstå och förändra världen

Att visa det man egentligen inte kan se och göra komplex information begriplig genom bilder. Det är vad visualisering handlar om och det är uppdraget för Visualiseringscenter C i Norrköping.

WASP vid LiU

WASP - Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program

Den fjärde industriella revolutionen är här när automation övergår i autonomi. LiU har framstående forskning inom flera av de områden som är centrala inom Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program, WASP.

Närbild på ett öga. Personens ögonfärg är blågrön.

Visual Sweden - Europas mest attraktiva innovationsmiljö för visualisering och bildanalys

Visual Sweden är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation och regional tillväxt inom området visualisering och bildanalys.


Visual Sweden
Globala nätverk sammankopplade med ljus.

ELLIIT

ELLIIT är ett nätverk för forskning inom ICT vid Linköpings och Lunds universitet, Högskolan i Halmstad och Blekinge tekniska högskola. ELLIIT kombinerar programvaruutveckling, elektronik och kommunikationssystem med visualisering och datavetenskap.


ELLIIT (engelsk hemsida)
Visualiseringscenter C

LiU får jubileumsdonation från KAW

Visualiseringscenter i Norrköping blir nav i en satsning från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse på 150 miljoner kronor. Fem Science centers får del av satsningen, förutom i Norrköping även i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå.

Mars

OpenSpace tar oss med ut i universum

Vi kan ta en tur till Mars och trampa runt i den röda sanden och titta till Pluto när vi ändå är ute och far. Tack vare forskningsprojektet Open Space, lett av professor Anders Ynnerman, och mjukvaran med samma namn är universum öppet för besökare.

Visualiseringscenter

Visualiseringscenter C

Består av Visualiseringscenters publika del, Cnema, RISE C-Studio, Norrköpings Science Park samt C-research – i huvudsak den forskning som bedrivs vid avdelningen för Medie- och informationsteknik, Linköpings universitet.


Visualiseringscenter

Kontakt för samverkan

Organisation