Detta är SWEdigS
SWEdigS bygger på följande bärande idéer:
- att stödja en interaktion mellan arbetstagare och arbetsgivare/ledare för att åstadkomma en hållbar arbetssituation och i längden ett välfungerande arbetsliv.
- i ett digitalt anpassningsbart format stödja arbetstagarens handlingskraft och möjlighet att själv hantera sina symtom och därigenom förbättra sin arbetssituation.
- genom en digital lösning möjliggöra ett alltid tillgängligt stöd med en hög kvalitet på lärande som äger rum i interaktionen mellan arbetstagaren och arbetssituationen.
De olika forskningsprojekten
I SWEdigS ingår följande forskningsprojekt
- SWEPPE – Ett forskningsbaserat verktyg för dig med långvarig smärta och din arbetsgivare när du är på väg tillbaka till arbetet. Syftet med SWEPPE är att främja en hållbar återgång till arbetslivet. SWEPPE är framtaget vid Linköpings Universitet och är baserad på forskning och långvarig smärta och återgång i arbete.
- GRTWswe - Verktyg som stöd för en gradvis återgång i arbete. Ett strukturerat redskap för att planera och formulera en tydlig plan för en successiv arbetsåtergång. Redskapet består av en manual och ett planeringsblad för gemensam kartläggning där arbetsgivare och arbetstagare är delaktiga i en veckovis avstämning av arbetsuppgifter, mål och åtgärder på arbetsplatsen.
- PROMwork - En metod för kartläggning av hinder och stöd i arbetssituationen för personer med besvär i rörelseorganen. PROMwork består av ett flertal olika validerade och reliabilitetstestade bedömningsinstrument som kan användas i arbetssituationen för att kartlägga ett brett spektrum av olika aspekter som kan påverka arbetet. Aspekter som bedöms är såväl individens egen funktion, som den psykosociala och fysiska miljön samt organisationen.
Ni kan läsa mer om de olika projekten längre ned på denna sida.
Följ oss gärna på:
Twitter: SWEdigS
Instagram: _swedigs