Vi designar nya upplevelser med teknik genom många olika discipliner, material och metoder. I vårt arbete kombinerar vi data med visualisering och ljud, fysiska med digitala material, virtuella och materiella rum för att skapa nya designkoncept och interaktionsformer. Vi arbetar utforskande och mångdisciplinärt snarare än lösningsdrivet, och våra kreativa processer underbyggs med konceptuell utveckling av grundläggande designteorier.
Våra teoretiska utgångspunkter omfattar feministisk och kritisk teori och designforskning såväl som mer konventionella forskningsmetoder för kvantitativa och kvalitativa studier. För oss är det viktigt att förankra data, interaktion och teknik i verkliga miljöer genom lämpliga teoretiska ramverk, liksom att förstå designerns roll och påverkan. Kritiska perspektiv kring etik, ansvar och inkludering är speciellt viktiga i vår forskning.
Vi samarbetar regelmässigt med aktörer utanför universitetet, som exempelvis museer, forskningslabb, välgörenhets- och aktivistorganisationer och industriföretag. Våra samarbeten bygger på deltagande designmetoder som samdesign, samspekulation, living labs och kreativitetsmöten.
Visualisering och interaktionsdesign
Vi utforskar nya möjligheter för människor att interagera med data, teknik och digitala material på meningsfulla sätt. Vår forskning är inriktad på verkliga miljöer och sammanhang; vi kombinerar många olika metoder och kunskapsområden för att bättre förstå och förändra våra digitala liv.