Mina forskningsintressen inkluderar olika sociala aspekter av hållbarhet, energiomställning, energianvändning och mobilitet, liksom lokalisering och avveckling av energiinfrastruktur. Förändringsprocesser och upplevelser av dessa utgör centrala frågor. Centralt är också relationen mellan praktiker och policys, med särskilt fokus på klass- och maktdimensioner samt förståelsen av praktiker som statiska/dynamiska.
(mikro)Mobilitet och industriellt kulturarv
För tillfället handlar min forskning mer konkret om, å ena sidan, mobilitet bortom bilen med fokus på hur allmänhetens mobilitetsätt förändras (eller inte förändras) och vilken roll kommunal planering kan ta i omställningen. Å andra sidan handlar forskningen om kulturarvsprocesser i relation till kärnkraft.
Jag disputerade i sociologi vid Södertörns högskola (institutionen för samhällsvetenskap, CBEES). Min avhandling, med titeln ”Energilandskap i förändring: Inramningar av kontroversiella lokaliseringar på norra Gotland”, behandlar hur det globala energidilemmat – att tillfredsställa ett ökande energibehov utan att äventyra jordens framtid – blir konkret och platsbundet i och med den fysiska lokaliseringen av energiinfrastrukturer. Bland annat analyseras hur aktörer kombinerar landskapsuppfattningar och platsbundna praktiker med platsoberoende inramningar av specifika energislag.
Jag har tidigare bland annat arbetat vid Uppsala universitet (institutionen för geovetenskaper, sektionen för Vindenergi) och på Örebro universitet (Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap, miljösociologi). Sedan 2020 arbetar jag som biträdande lektor på Tema T, Linköpings universitet.