Fotografi av Martin Altwegg

Martin Altwegg

Universitetslektor

Jag är universitetslektor i möbelsnickeri och möbeldesign.

Universitetslektor i möbelsnickeri och möbeldesign

Att arbeta med trä och skapa exklusiva föremål gör mig lycklig. Så långt jag kan minnas har jag upplevt en känsla av stolthet och ett djupt tillfredställande när jag ritar, utvecklar och tillverkar. Det är den energin som driver mig i mitt yrkesliv.

Jag har en gedigen utbildning i både Möbelsnickeri och Industrial Design och ett stort intresse för entreprenörskap. Genom året har jag varit delaktig i att starta och driva flera företag.

Jag har alltid varit intresserad av att utveckla och föra vidare mina kunskaper. Som lektor på LiU-Malmsten vill jag i första hand skapa en bra miljö där studenter är motiverade att ge allt och utveckla sig optimalt på kort tid.

Det gäller att få studenterna att förstå vilka oerhörda möjligheter det finns på Malmstens. Jag har ingenstans under mina studier och resor över hela världen hittat en plats där det finns så mycket kunskap framdukad. Här finns den grund man kan bygga ett helt yrkesliv på.

Jag vill också uppmana studenter att forma en ny bild av tidens hantverkare utan att bryta mot gamla beprövade traditioner. Det finns en potential i de nya verktyg vi har genom CAD, CNC och deras kombination med traditionella tekniker.

Sociala medier

Facebook Malmstens Linköpings universitet
Instagram: malmstens_liu

Organisation