25 januari 2022

Olov Andersson är utsedd till "Årets alumn" vid Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program (WASP).

Auguste Rodins Tänkaren och en kvinnlig tänkande robot Auguste Rodins skulptur "Tänkaren" och en robot i en tankfull position Hans Andersen samt iStock/mennovandijk

Olov Andersson, tidigare WASP-doktorand vid Linköpings universitet (LiU), i dag WASP-finansierad postdoktor vid den tekniska högskolan ETH Zürich i Schweiz, har utsetts till 2021 års WASP-alumn. Det tillkännagavs nyligen vid WASP:s årliga vinterkonferens i januari.

Genom utmärkelsen "Årets alumn" uppmärksammas individer som har utmärkt sig inom programmet med att generera ett enastående vetenskapligt genomslag såväl som bidrag till programmet genom engagemang i WASP-gemenskapen.

"Olov är en förebild för nuvarande WASP-doktorander och visar förmågan att skapa unika karriärmöjligheter och minnesvärda erfarenheter bortom doktorsexamen", säger Anders Ynnerman, direktör för WASP.

Läs mer om Olov Anderssons utmärkelse på följande länk: 

WASP Alumnus of the Year

 

 

Forskningsnyheter vid LiU - Olov Andersson

Kontakt

Mer om WASP vid LiU

Senaste nytt från LiU

Deras projekt måste hålla för en rymdfärd

Swedish space corporation gav LiU-studenterna drömuppdraget: Utveckla en trycksäker apparat. Som innehåller ett experiment. Och som ska skjutas ut i rymden.

Porträtt på professor Zoran Slavnic.

Bosniska flyktingar klarade sig trots ovisshet

Två grupper flydde i omgångar från kriget i Bosnien. Den ena fick snabbt permanent uppehållstillstånd i Sverige medan den andra fick leva i ovisshet. Nu har forskare vid LiU undersökt vad det fick för följder. Resultatet är oväntat.

ung man tar paus i löpningen.

Fysisk form i tonåren kopplat till åderförfettning i medelåldern

Män som var i god fysisk form som unga hade lägre risk för åderförfettning nära 40 år senare, enligt en studie ledd av LiU-forskare. Fynden pekar mot att åderförfettning är en av mekanismerna bakom sambandet mellan fysisk form och hjärt-kärlsjukdom.