25 januari 2022

Olov Andersson är utsedd till "Årets alumn" vid Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program (WASP).

Auguste Rodins Tänkaren och en kvinnlig tänkande robot
Auguste Rodins skulptur "Tänkaren" och en robot i en tankfull position Hans Andersen samt iStock/mennovandijk

Olov Andersson, tidigare WASP-doktorand vid Linköpings universitet (LiU), i dag WASP-finansierad postdoktor vid den tekniska högskolan ETH Zürich i Schweiz, har utsetts till 2021 års WASP-alumn. Det tillkännagavs nyligen vid WASP:s årliga vinterkonferens i januari.

Genom utmärkelsen "Årets alumn" uppmärksammas individer som har utmärkt sig inom programmet med att generera ett enastående vetenskapligt genomslag såväl som bidrag till programmet genom engagemang i WASP-gemenskapen.

"Olov är en förebild för nuvarande WASP-doktorander och visar förmågan att skapa unika karriärmöjligheter och minnesvärda erfarenheter bortom doktorsexamen", säger Anders Ynnerman, direktör för WASP.

Läs mer om Olov Anderssons utmärkelse på följande länk: 

WASP Alumnus of the Year

 

 

Forskningsnyheter vid LiU - Olov Andersson

Kontakt

Mer om WASP vid LiU

Senaste nytt från LiU

Bidrag från Familjen Kamprads stiftelse förlänger forskningsprogram om smarta elnät

Forskningsprogrammet “Resistans och effekt - om smarta elnät för de många människorna” har fått ytterligare 19,8 miljoner kronor i bidrag från Familjen Kamprads stiftelse och fortsätter i tre år till.

Keti Chukhrov.

"Den svenska akademiska världen är mycket unik"

Keti Chukhrov har uppskattat sitt år vid LiU som gästprofessor i Tage Danielssons namn. Hon är imponerad av hur demokratiskt arbetet är upplagt, samt det stöd och fina samarbete som präglar IKOS.

Superdatorn Berzelius.

Superdatorn Berzelius uppgraderas till dubbla kapaciteten

Superdatorn Berzelius används för forskning inom bland annat livsvetenskaperna, maskininlärning och AI. Till hösten ska Berzelius uppgraderas, en satsning som möjliggörs av en donation på 125 miljoner kronor från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.