25 januari 2022

Olov Andersson är utsedd till "Årets alumn" vid Wallenberg AI Autonomous Systems and Software Program (WASP).

Auguste Rodins Tänkaren och en kvinnlig tänkande robot
Auguste Rodins skulptur "Tänkaren" och en robot i en tankfull position Hans Andersen samt iStock/mennovandijk

Olov Andersson, tidigare WASP-doktorand vid Linköpings universitet (LiU), i dag WASP-finansierad postdoktor vid den tekniska högskolan ETH Zürich i Schweiz, har utsetts till 2021 års WASP-alumn. Det tillkännagavs nyligen vid WASP:s årliga vinterkonferens i januari.

Genom utmärkelsen "Årets alumn" uppmärksammas individer som har utmärkt sig inom programmet med att generera ett enastående vetenskapligt genomslag såväl som bidrag till programmet genom engagemang i WASP-gemenskapen.

"Olov är en förebild för nuvarande WASP-doktorander och visar förmågan att skapa unika karriärmöjligheter och minnesvärda erfarenheter bortom doktorsexamen", säger Anders Ynnerman, direktör för WASP.

Läs mer om Olov Anderssons utmärkelse på följande länk: 

WASP Alumnus of the Year

 

 

Forskningsnyheter vid LiU - Olov Andersson

Kontakt

Mer om WASP vid LiU

Senaste nytt från LiU

Flaggor vajar utanför Studenthuset.

LiU:s nya universitetsdirektör – en erfaren och driven chef

Anna Thörn blir ny universitetsdirektör vid LiU. Hon jobbar för närvarande som regiondirektör i Region Dalarna och har tidigare haft flera chefsbefattningar i Östergötland, bland annat som kommundirektör i både Norrköping och Söderköping.

Studentsångare tågar på Valborg

Valborgstradition fyller 50 år

På valborgsmässoafton blir det som traditionen bjuder, vårsånger, vårtal och mösspåtagning med manskören Linköpings Studentsångare på Borggården utanför Linköpings slott. I år firar traditionen 50-årsjubileum.

En man som håller händerna runt en illustration av ett hjärta.

Pristagaren: ” Jag vill lära mig så mycket som möjligt om hur kroppen fungerar”

Tino Ebbers är 2024 års mottagare av Onkel Adams pris för framstående forskning vid Medicinska fakulteten. Hans forskning befinner sig i gränslandet mellan medicin och teknik och fokuserar på sjukdomar i hjärtat och blodkärlen.