Socionom - information till dig som är antagen

Två studenter diskuterar på biblioteket på Campus Norrköping

Vi vill gratulera Dig till ett gott val av utbildningsprogram! Varmt välkommen till oss på Socionomprogrammet vid Linköpings universitet (LiU)! Vi hoppas nu att du vill tacka ja till din plats och att du ska trivas hos oss på Campus Norrköping. 

På Socionomprogrammet får du en bred samhällsvetenskaplig utbildning samtidigt som du får en akademisk yrkesexamen – socionomexamen. Du får studera allt från förebyggande arbete till utredning, behandling, ledning, samhällsarbete och transnationellt socialt arbete.

Genom hela utbildningen varvas teoretiska studier med träning av yrkesfärdigheter. Socionomutbildningen förutsätter att du tar stort eget ansvar, är aktiv och att du arbetar självständigt med litteraturstudier, uppgifter och redovisningar som sker såväl skriftligt som muntligt. Till stöd har du din arbetsgrupp som du redan från start kommer att vara en del av och som finns med dig under hela första året. 

Har du frågor eller funderingar över Socionomprogrammet är du välkommen att höra av dig till studievägledare Sofia Meinhold, sofia.meinhold@liu.se
eller programansvarig Magnus Nilsson, magnus.nilsson@liu.se.

Har du frågor om antagningen, behörighet m. m. vänder du dig till 
www.antagning.se eller till antagningsenheten vid Linköpings universitet, tel. 013-28 17 00

Upprop och reservantagning

Upprop

Upprop äger rum torsdagen den 18 januari 9.15-12.00 i sal K4, Kåkenhus, Campus Norrköping. 

På fredag 19 januari hämtas LiU-kort på Infocenter enligt tider som presenteras på uppropet.

Är du frånvarande utan att ha anmält förhinder förlorar du din plats. Kan du inte närvara måste du ringa eller skicka e-post och meddela detta före uppropet till programadministratör Ulrika Frisk, via e-post adm.socialtarbete@ikos.liu.se eller telefon 011-36 31 69. Om du inte vill ha din plats lämnar du återbud på Mina sidor på www.antagning.se.

Under vecka 52 är administrationen stängd. Välkommen med dina frågor efter det.

Reservantagning

På Socionomprogrammet har vi valt göra ett överintag av studenter istället för att ha en reservantagning. Det betyder att om du inte blir kallad till upprop kommer du inte heller att bli erbjuden någon reservplats.

Mottagning av nya studenter

Socionomsektionen (studenternas organisation), tillsammans med sektionens fadderi, Societeten, kommer att hjälpa dig till rätta på programmet. Syftet med mottagningen är att du ska känna dig välkommen som socionomstudent vid LiU.

Fadderiet Societeten kommer inför uppropet att skicka ut mail med mer information så håll ögonen öppna efter det (Obs, mailet kan hamna i skräpposten). Mottagningen, Nolle-p, startar samma vecka som uppropet. Kontaktuppgifter till de studenter som tar emot och information om Nolle-p hittar du via länkarna nedan: 

http://www.socionomsektionenliu.se/  

https://www.facebook.com/Socionomprogrammets-fadderi-Societeten-1702627096631230/

Studieinformation

Via utbildnings- och programplanen nedan kan du hitta mer information om kurserna på ditt program, t ex kursplaner och litteraturlistor. Välj fliken ”programplan” för att få en lista över de kurser som ingår i programmet. Tänk på att välja rätt årtal och termin i den nedfällbara listan för att få rätt versioner av kursplaner, litteratur och programplaner.

Schema nås enklast genom TimeEdit. Sök på kurskod för att få fram schemat. Observera att schemat alltid kan ändras med kort varsel. Det är därför bra att prenumerera på schemat till sin kalenderapplikation.

De första kurserna på programmet är:

Socialt arbete som profession och vetenskap, 15 hp (745G49)

Samhälls- och beteendevetenskapliga teorier i socialt arbete, 15 hp (745G58)

 

 

Kontakt

Tips till dig som ny student

Antagen till LiU

Plugga i Norrköping