Kvinnlig chef som håller en presentation.
johner.se/Plattform
Utbildningen Ledarskap för ökad innovationsförmåga är en uppdragsutbildning för att utveckla och stärka kommuners innovationsförmåga.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till personer med uppgift att leda lärande och utvecklingsarbete. Om utbildningen ska få effekt är det viktigt att den som deltar har mandat, tid och intresse för att stödja utvecklings- och innovationsfrågor i den egna organisationen. Potentiella deltagare kan exempelvis vara verksamhets-/kvalitetsansvariga, innovationsrådgivare/-coacher och HR-chefer.

Om utbildningen

Denna utbildning i innovationsledarskap är designad utifrån ett ”Train the trainer-koncept” med syftet att utbilda och rusta personer för att dessa ska kunna leda utveckling och arbete med innovation på hemmaplan. I utbildningen varvas teori och aktuell forskning med praktik och arbete i hemorganisationen. Syftet med utbildningen är att utveckla deltagarnas förmåga att planera, genomföra och utvärdera organisationsintern och skräddarsydd chefsutbildning om ledarskap för innovation i offentlig sektor. Utbildningen förväntas bidra till individuell utveckling, men också till ett organisatoriskt lärande som möjliggör ökad innovationsförmåga.

Genomförande

Utbildningen består av tre fysiska träffar samt två perioder av verksamhetsnära utvecklingsarbete (hemarbete i egna organisationen). Totalt omfattar utbildningen 10 veckor, dess längd och studietakt går dock att anpassa efter behov och förutsättningar i just er organisation. Upplägget bygger på face-to-face-pedagogik, e-lärande samt Action learning.

Skräddarsydd för kommuner

Denna uppdragsutbildning är skräddarsydd för kommuner och till de förutsättningar som råder inom offentlig sektor. Utbildningen bygger på kontextrelevant innehåll och upplägg och anpassas till varje organisations unika förutsättningar. Utbildningen kan vid behov, och genom dialog anpassas efter andra uppdragsgivares specifika önskemål. Kontakta LiU Uppdragsutbildning om du vill veta mer.

Kontakt

Utbildningen ges av